Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velký knižní čtvrtek. U Fryče se začíná prodávat šestnáct očekávaných novinek

Tradiční podzimní knižní svátek je tu. V Knihkupectví Fryč se úderem půlnoci začalo prodávat hned několik novinek, například nový Václav Cílek, kniha Jakuba Szantó nebo příběh Sally Rooneyové Normální lidi.

„Knihkupectví jsou otevřená a s rouškami a rozestupy je možné užít si mimořádný knižní výběr," říká Martin Fryč. „Nebudeme vyjmenovávat všechny knihy, ale rozhodně platí, že Velký knižní čtvrtek nabízí knihy pro dospělé i děti, vybrat si můžete z mnoha žánrů. Včetně skvělých detektivek," dodal.

Mezi novinkami tak je novinář oceněný cenou Magnesia Litera Jakub Szántó v knize z Izrastiny s láskou zve na Blízký východ, Václav Cílek v knize Jak přejít řeku uvažuje o společnosti, přírodě a nás samých nebo oblíbený prozaik, cestovatel a reportér Josef Formánek napsal Knihu o tichu.

Prodávat se začala také Kniha o zvláštních náhodách, které se stávají, o věcech mezi nebem a zemí, o tichu a klidu, o tajemství, již popáté přichází Evžen Boček, autor humoristických románů se svou mimořádně oblíbenou aristokratkou: Aristokratka u královského dvora.

A další novinky? Bican proti Hitlerovi, to je první monografie o protektorátní kopané. Přináší obraz nejoblíbenějšího a nejrozšířenějšího sportu v kulisách nejtemnější doby, jednou z nejoblíbenějších světových novinek je kniha Sally Rooneyové: Normální lidi Příběh o vzájemné fascinaci, přátelství a lásce získal status generační výpovědi a stal se jedním z hlasů generace mileniálů.

Už minulý jarní knižní čtvrtek byl nepříjemně ovlivněný zavřenými obchody a probíhal jen přes okénka a e-shopy. „Doufáme, že ten podzimní si čtenáři užijí. Obvykle pořádáme v Knihkupectví Fryč při této přiležitosti autorské večery, podáváme víno nebo vymýšlíme různé taškařice jako půlnoční prodej nebo knižní snídani. To letos nejde, ale to nejoblíbenější zůstavá: Dobré knihy, naše doporučení a mimořádná sleva 15% na všech 16 knih Velkého knižního čtvrtku. Sleva u nás platí až do neděle, aby ji stihli i přespolní a lidé, kteří mají ve všední den napilno," dodal Fryč.

„Pokaždé je pro nás zajímavou hádankou, která z knih velkočtvrtečního výběru bude tou nejoblíbenější. Letos je to ještě těžší otázka, výběr se tento podzim povedl. Kdo chce začít myslet na vánoční dárky, má dobrou příležitost," říká Markéta Ježková z Knihkupectví Fryč.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky Velký knižní čtvrtek, knihkupectví fryč, knihy, kniha, Václav Cílek, Jakub Szántó, Josef Formánek, Adolf Hitler, Evžen Boček, Sally Rooneyová, Blízký východ, Magnesia Litera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký knižní čtvrtek. U Fryče se začíná prodávat šestnáct očekávaných novinek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.