Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šéf opery Doubravský končí. Selhala komunikace, okomentovala ředitelka divadla

Po osmnácti letech končí v čele operního souboru libereckého divadla Martin Doubravský. Důvod? Špatná komunikace s vedením divadla v době koronavirové pandemie. Podle ředitelky byla ale výměna šéfa opery plánovaná a jen k ní došlo o něco dříve. Operní soubor nyní povede Linda Keprtová.

„V současné chvíli řešíme v divadle velmi nestandartní situace. Kvůli epidemii koronaviru je (nejen) naše divadlo v krizi. Musím říci, že v těchto krizových okamžicích naše komunikace bohužel selhala, a proto jsem se rozhodla Martina Doubravského z funkce šéfa opery odvolat a to k 1. listopadu 2020,“ uvedla ředitelka divadla Jarmila Levko.

Doubravský ale podle písemného prohlášení důvody pro odvolání nezná a požádal o ně ředitelku. „Na odpověď zatím čekám, ale i tak se na základě našeho pondělního rozhovoru mohu domnívat, že oním selháním naší komunikace je míněn fakt, že jsem v pátek 2. října měl v odpoledních hodinách vypnutý mobilní telefon," uvedl.

Doubravského mrzí, že byl odvolán ve chvíli, kdy dokončil práce na obsazení operních premiér roku 2021.

Podle Levko ale byla výměna šéfa opery plánována, proběhne jen o něco dříve. Martina Doubravského v pozici šéfa opery nahradí dosavadní režisérka a dramaturg opery Linda Keprtová. Absolventka brněnské JAMU oborů sbormistrovství a operní režie začala spolupracovat v DFXŠ v roce 2012 již jako začínající režisérka. „Pokusím se nezklamat ani diváckou obec, ani nikoho ze souboru. Ze souboru, který je díky koncepčnímu, dlouhodobému vedení ve velmi dobré kondici a mou největší výzvou a přáním je, v tomto trendu pokračovat. Budu doufat, že se nám společně bude dařit, a to nejen v těchto těžkých časech,“ uvedla nastupující šéfka opery Linda Keprtová.

Doubravský v divadle nadále zůstává v pozici šéfdirigenta. „Martina Doubravského si vážím jako vynikajícího umělce,“ uzavřela ředitelka.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DFXŠ

Štítky Martin Doubravský, divadlo, dfxš, opera, Linda Keprtová, Jarmila Levko, pandemie covidu-19, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Divadlo F. X. Šaldy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

Možná by stálo za to, kdyby se autor STANDARDNĚ naučil česky, a rovněž psát čárky ve větách. Novináři, no.

Čtvrtek, 22. října 2020, 10:39Odpovědět

Šéf opery Doubravský končí. Selhala komunikace, okomentovala ředitelka divadla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.