Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O elektronické knihy je v koronavirové době velký zájem, hlásí semilská knihovna

Letošním tématem kampaně Březen - měsíc čtenářů byla udržitelnost a čtení elektronických knih. O ty je zvláště v době pandemie velký zájem.

Například v knihovně v Semilech je o elektronické knihy takový zájem, že čtenáři vyčerpali i roční budget. „Za uplynulý rok čtenáři z důvodu uzavření knihovny a nastoleným opatřením vyčerpali budget dvacet tisíc korun,“ uvedla starostka Semil Lena Mlejnková. Město z toho důvodu vyčlenilo v rozpočtu ještě deset tisíc na půjčování a předplacení dalších e-knih.

V Semilech je půjčování elektronických knih možné od roku 2018. Každý registrovaný čtenář si může vypůjčit tři tituly za měsíc. V době koronaviru si může půjčit až šest knih za měsíc.

U konce je také letošní ročník ankety Čtenáře roku, které v Libereckém kraji vévodily ženy. V Semilech je nejnáruživější čtenářkou Kateřina Václavíková, v Jablonci pro změnu Naděžda Kubová. „Krajské kolo vyhrála s 61 výpůjčkami e-knih paní Hana Vondráková z Velkého Beranova na Jihlavsku, která díky vzdálené registraci využívá služeb liberecké knihovny, jenž nabízí více platforem s e-knihami,“ informovalo město Semily.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto kinosemily.cz

Štítky Semilsko, Liberecký, knihovna, e-book, Semily, Lena Mlejnková, Liberecký kraj, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O elektronické knihy je v koronavirové době velký zájem, hlásí semilská knihovna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.