Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Léto v Libereckém kraji bude už podruhé bez Benátské a Svijanských slavností

Léto v Libereckém kraji bude už podruhé bez hudebního festivalu Benátská! i Slavností svijanského piva. Akce, které v minulosti lákaly do kraje tisíce lidí, organizátoři stejně jako loni zrušili. Důvodem jsou koronavirová opatření, která zatím tak velké akce pořádat nedovolují.

Benátská! patří k nejnavštěvovanějším kulturním akcím v Libereckém kraji, v roce 2019 festival navštívilo přes 40 tisíc lidí. Letošní 29. ročník se měl uskutečnit od 22. do 25. července, na konci května ho ale organizátoři odsunuli až na příští rok. Záměru uspořádat festival v tomto roce podle nich definitivně zamezil plán na obnovení kulturního života. Setkání převážně rockových a popových interpretů by se tak mělo uskutečnit ve Sportovním areálu Vesec příští rok ve dnech 28. až 31. července.

Také Pivovar Svijany a obec Svijanský Újezd se dohodly, že ani letos slavnosti pořádat nebudou. „Epidemie ještě není úplně za námi a pokračující opatření bohužel ještě ani v létě nedovolí pořádání tak velké sešlosti. Zrušení Slavností nás mrzí, ale ochrana zdraví má absolutní prioritu," řekl ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík. Slavnosti se na koupališti ve Svijanském Újezdu konaly každoročně 30 let bez přerušení, v průměru na ně chodilo kolem 10 tisíc lidí.

Letos měla 17. července na koupališti ve Svijanském Újezdu vystoupit třeba kapela No Name nebo zpěvačka Ewa Farna. „Na dalších slavnostech s magickým pořadovým číslem 33 se ve Svijanském Újezdě sejdeme 16. července roku 2022. Pokud to epidemiologická situace dovolí, uspořádáme během letních měsíců alespoň nějakou menší akci podobného ražení," dodal Havlík.

Těšit se naopak mohou lidé na tradiční letní přehlídku skla a bižuterie Křehká krása, která se letos uskuteční od 12. do 15. srpna na výstavišti v Jablonci už podesáté. Přehlídka je jedním z tří desítek cílů, kde je v Libereckém kraji možné uplatnit zvýhodněnou vstupenku v rámci projektu Křišťálové údolí (Crystal Valley). Se zvýhodněnou týdenní vstupenkou za 250 korun pro jednotlivce a 480 korun pro rodinu s až čtyřmi dětmi je v létě Libereckém kraji možné navštívit muzea a podívat se i do sklářských a bižuterních firem, ale také třeba vyjet lanovkou na vrchol Ještědu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pivovar Svijany

Štítky ČR, památky, kultura, turistika, správa, koronavirus, Liberecký, FOTO, slavnost, Liberecký kraj, Svijanský Újezd, Pivovar Svijany, Roman Havlík, hudební festival, Ewa Farna, festival, No Name

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto v Libereckém kraji bude už podruhé bez Benátské a Svijanských slavností  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.