Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Komedie Deníček moderního fotra vstoupí do tuzemských kin 12. srpna

Česká komedie natočená podle stejnojmenné knihy Dominika Landsmana Deníček moderního fotra vstoupí do kin 12. srpna. V celovečerním režijním debutu Jana Haluzy se v hlavních rolích příběhu otce na mateřské dovolené představí Jiří Mádl a Tereza Ramba. Jedním z nejdůležitějších úkolů se stalo obsazení role malého Čeňka, který v průběhu filmového příběhu projde od narození až k oslavě jednoho roku. Filmoví Čeňkové byli nakonec tři, aby odpovídali požadovanému věku. Novináře o tom za distribuční společnost CinemArt informovala Uljana Donátová.

"Měl jsem doma půlroční miminko - prvního z mých dvou synů, takže to téma pro mě bylo osobní a velmi čerstvé. Díky tomu, že hodně pracuji z domu, mohl jsem být 'u toho' asi víc, než bývá většina normálně pracujících chlapů, a mimo jiné jsem zjistil, že pojem 'mateřská dovolená' je nejspíš míněn jako hodně krutý sarkasmus," uvedl režisér Haluza.

V příběhu se Nataša a Dominik neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dost času napsat knihu, kterou dlouho plánuje. Musí ale vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku zvládl péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití.

Pavla Tomicová, Ondřej Malý i Roman Zach nebo Lucie Benešová

Ve filmu diváci uvidí mnoho známých českých herců. Rodiče Dominika si zahrají Pavla Tomicová a Ondřej Malý, rodiče Nataši Lucie Benešová a Roman Zach. V roli Natašina nápadníka a Dominikova soka se objeví Lukáš Hejlík a jako taxikář se herecky představí i autor literární předlohy Landsman. V několika komparzních scénách si celkem zahrálo 30 dětí různého věku. Většinou šlo o potomky a blízké členů štábu nebo přátel.

Kniha Deníček moderního fotra vznikla na základě úspěšného blogu, který spisovatel Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Po vydání v roce 2014 se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování. Zatím nejnovější knihou, kterou vydalo loni nakladatelství Euromedia, je Na chalupě s moderním fotrem, v níž se vyprávění ujímá syn Čeněk.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Dominika Landsmana

Štítky film, Haluza, Deníček moderního fotra, kino, kniha, Dominik Landsman, mateřská dovolená, Jan Haluza, Jiří Mádl, Tereza Ramba, CinemArt, Roman Zach, Pavla Tomicová, Ondřej Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komedie Deníček moderního fotra vstoupí do tuzemských kin 12. srpna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.