Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Fourcross, Dny lidové architektury a poslední tramvaje

Třetí červencový víkend nabídne hned několik zajímavých akcí, mezi ty největší a nejatraktivnější patří rozhodně oblíbená sportovní akce na jablonecké sjezdovce JBC 4X Revelations 2021. Zároveň se vůbec naposledy projedou historické tramvaje na trati mezi Jabloncem a Libercem.

Na Dobrou vodu v Jablonci se opět vrátili nejlepší bikeři v čele s Tomášem Slavíkem. Pokud jste příznivci JBC 4X Revelations, tak si nenechte ujít dnešní hlavní závod světové série ve fourcrossu horských kol. Kromě závodů je na programu i kulturní program v podobě vystoupení hned několika kapel, například Gaia Mesiah. Oficiální tréninky startují v 16 hodin, finální závod je naplánován na 18:40.

V Lidových sadech dnes vystoupí popová zpěvačka a slovenská hvězda Sima. Koncert začíná ve 20 hodin.

Zoologická zahrada si dnes pro změnu připomene Mezinárodní den šimpanzů, který připadá na 14. července. Ve 13 hodin proběhne u lidoopů komentované setkání zaměřené na dopady turismu a ilegálního obchodu na volně žijící primáty. Mimo to si mohou návštěvníci osvěžit řadu informací o těchto tvorech.

Během dnešního a zítřejšího dne se také na trati mezi Jabloncem a Libercem naposledy projedou historické tramvaje metrového rozchodu. V neděli nahradí klasickou tramvajovou dopravu mezi městy autobusy a odpoledne se historické tramvaje vydají na svou poslední jízdu. Společná jízda všech tramvají v koloně vyjede naposledy v neděli z Jablonce v 19 hodin.

Během tohoto víkendu se také v rámci Dnů lidové architektury otevře veřejnosti celkem patnáct objektů, které běžně nejsou přístupné. Mezi nimi například Zvědavá ulička v Jilemnici, stará škola v Křižanech nebo Führichův dům v Chrastavě a Liščí bouda na Kristiánově. Bližší informace k jednotlivým objektům najdou zájemci na webu kraje.

Ohodnoť článek

Foto Petr Zbranek

Štítky víkend podle drbny, Liberec, fourcross, tramvaj, závod, kultura, Jablonec, Tomáš Slavík, SIMA Peru, lidová architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Fourcross, Dny lidové architektury a poslední tramvaje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.