Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chátrající kostel v Horním Vítkově opět ožije festivalem KUKOKLI

Do chátrajícího barokního kostela v Horním Vítkově u Liberce se opět vrátí hudebníci v rámci festivalu KUKOKLI (Kultura Kostel Klid).

„Dlouho jsme hledaly vhodný kostel, ve kterém by šel uspořádat festival, až jsme narazily na kostel Navštívení Panny Marie a hned jsem věděly, že je to ten pravý pro uspořádání klidného festivalu,“ uvedla již dříve organizátorka Johanka Urbanová. Ta společně s kolegyní Miriam Macnerovou Vilímovou připravuje letos již čtvrtý ročník, který se uskuteční tento pátek a sobotu.

Záchrana kostelu u Liberce pokračuje. Blíží se třetí ročník festivalu KUKOKLI

Léto a festivaly pod širým nebem zkrátka patří k sobě. Skvělá zpráva je, že tahle rovnice platí také letos, přestože nabídka každoročních festivalových událostí je s ohledem na opatření související s pandemií koronaviru omezená. Návštěvníky všech...

Multižánrový festival, jehož cílem je nejen pobavit, ale také zviditelnit zdejší kostel a získat tak finance na tolik potřebnou rekonstrukci, letos nabídne pestrý program. Vystoupí například kapela Zrní, Curlies, němečtí Askers Dodge, Imaginárium, Elias & The Shepherds, Panracek, Prague music therapy nebo Brožena. Součástí bude také například přednáška o historii kostela.

„Program je sestaven z kapel a interpretů, kteří nás baví, a to jak svou tvorbou, tak osobně, a kteří souzní s nevšední atmosférou kostela a okolí. Koncerty doplňují divadelní představení, pro která máme připravenou divadelní stage v beduínském stanu, slam poetry, autorská čtení, workshopy, a další. Doprovodný program si návštěvníci užijí ve stanu nebo na louce,“ přiblížila Macnerová Vilímová.

Pořádání festivalu by organizátorky rády posunuly dál. Společným velkým snem je uspořádat festival na více místech najednou a upozornit tak na špatný stav chátrajících kostelů, které mají potenciál se opět stát místem pro společná setkávání. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KUKOKLI

Štítky Horní Vítkov, kostel Navštívení Panny Marie, festival, KUKOKLI, kostel, Liberec, Dodge, Urbanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chátrající kostel v Horním Vítkově opět ožije festivalem KUKOKLI  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.