Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Dny evropského dědictví nebo ukázka bitvy

Kam vyrazit tento víkend? Vydejte se například objevovat nejrůznější jinak nepřístupná místa v rámci Dnů evropského dědictví nebo si například užít Dětský den ve Vesci.

Tento víkend přinese další ročník Dnů evropského dědictví v Liberci, který se v letošním roce spojí s festivalem umění Art Week. V sobotu tak můžete navštívit nejrůznější místa v Liberci, v neděli pak v Žitavě. Zítra se návštěvníkům otevře například liberecká radnice, Šaldovo divadlo, liberecká synagoga, kino Varšava, slévárna Linserka i Strossova vila.

Ve Vesci si můžete zítra od 10 do 17 hodin užít Dětský den, jehož součástí bude také vojensko-historická ukázka bitvy o Kuvajt ve 14 hodin. Mimo to jsou na programu dětské atrakce, ukázky hasičů, policistů i armády nebo fotolety vrtulníkem.

Jaký je asi život neslyšících? Na prolomení bariér mezi slyšícími a osobami se sluchovým postižením se zaměří akce v EKOParku Loučení s létem – České unie neslyšících, která se uskuteční zítra od 13 do 17:30. Na programu bude například tlumočení písní do českého znakového jazyka.

V Liberci se zítra uskuteční memoriál záchranářů z Manhattanu. Dvacátý ročník víceboje v disciplínách TFA je určen po hasiče, policii a záchranáře a uskuteční se v okolí budovy Krajského úřadu.

Zítra se také otevře zahrada u kostela Nalezení sv. Kříže v rámci Dne Via Sacra, ve které si od 9 do 19:30 můžete prohlédnout výstavu Cestami proměn a před 19. hodinou zde vystoupí také pěvecký sbor Ještěd.

Sdružení mladých umělců Argonaut si na tuto sobotu připravilo multifestival VRUT, v rámci kterého se představí minimálně 20 umělců. Na programu je řada DJs i doprovodný program jako fire show, divadlo a workshopy.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky Liberecký, kultura, víkend podle drbny, Dny evropského dědictví, Liberec, Divadlo F. X. Šaldy, Varšava, Kuvajt, Žitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Dny evropského dědictví nebo ukázka bitvy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.