Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studenti designu v Liberci na Prague Fashion Week. Jejich oděvy a šperky měly úspěch

Už počtvrté se na prestižní přehlídce Prague Fashion Week předvedli studenti Katedry designu Fakulty textilní TUL. Za své oděvní a šperkařské kreace byli odměněni velkým potleskem.

„Reakce publika a všech zúčastněných byla úžasná. Znamenala velkou vzpruhu v tom, že to byla první velká pokovidová přehlídka, kde mohli být fyzicky přítomni jak studenti a pedagogové, tak široká odborná i laická veřejnost,“ řekla Zuzana Veselá z Katedry designu Fakulty textilní TUL.

Kolekce vybraných studentských prací prezentovala studijní program návrhářství se zaměřením na návrhářství skla a šperku a návrhářství textilu a oděvu.

Jednou v prezentujících byla Vendula Menšíková, která předvedla kolekci Vandalismus čili umění vyrobené z experimentálně zpracovaných materiálů. Ta je inspirována krásou zániku opuštěných budov a pouličním uměním.

Veronika Šišková zase vytvořila kolekci ovlivněnou pastelovým postmoderním bytovým komplexem La Muralla Roja ve Španělsku. „Při tvorbě modelů jsem se pokusila přemýšlet podobně jako jeho architekt – Ricardo Bofill,“ uvedla Veronika Šišková. Studentka Anna Střídová se zase nechala ve své kolekci Flóra ještě živá vést přírodou.

„Pro zúčastněné absolventy, kteří byli na přehlídce s bakalářskými kolekcemi je to milník v tvorbě. Pro studenty z nižších ročníků jde zase o takovou první zkoušku toho, jak odprezentovat malou semestrální práci na velkém mole,“ dodala Veselá.

Katedra designu Fakulty textilní Technické univerzity

Katedra garantuje výuku denního bakalářského studijního programu návrhářství a nově také navazujícího magisterského studijního programu design - textil, oděv, sklo, šperk. Koncepce studia je zde založena nejen na samotné tvůrčí činnosti, ale také na hledání nových způsobů výtvarného zpracování materiálů a netradiční realizace výrobků, a to díky technologickým možnostem celé fakulty.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Prague Fashion Week

Štítky studenti, tul, design, Prague fashion week, šperk, oblečení, Liberec, Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci, Ricardo Bofill, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Ta je inspirována krásou zániku opuštěných budov." Debilita + Design TUL. Tak tuhle katedru stejně jako architekty bych zrušil. Ústav pro zvelebování divností.

Středa, 15. září 2021, 23:31Odpovědět

Studenti designu v Liberci na Prague Fashion Week. Jejich oděvy a šperky měly úspěch  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.