Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Chrastavské slavnosti, Maloskalská noc a MČR vodicích psů

Máme tu konečně první červnový víkend a s ním – po dlouhé covidové pauze – očekávané hudební akce a slavnosti v Chrastavě i na Malé Skále. Program ke Dni dětí v Machníně potěší celou rodinu, zajímavou akci nabídne i neděle.

Pátek:

Letos konečně přichází oblíbené Chrastavské slavnosti – tradiční svátky setkávání, zábavy, kultury a sportu. Na místě bude výborné občerstvení, hudba, atrakce i program všeho druhu. V pátek na náměstí vystoupí mimo jiné Voxel, Rammstein revival a rocková kapela Doga. Sobota bude patřit Marii Rottrové, po které bude následovat Retro live – největší hity 60.–90. let. Večer pak završí půlnoční ohňostroj. Slavnosti začínají v pátek 4. června, akce se budou konat až do neděle. 

V pátek začíná v parku Budyšínská Fresh festival 2022. Čekají vás kuchařská esa v čele se Zdeňkem Pohlreichem, delikatesy světové úrovně, špičkové restaurace, škola kávy, vinaři i malé pivovary a k tomu živé koncerty až do soboty. 

Sobota:

Po třech letech se na Malou Skálu opět vrací rodinný festival Maloskalská noc. Již devátý ročník proběhne v sobotu 4. června v areálu u fotbalového hřiště. Dopoledne čeká návštevníky tradiční neckyáda: soutěž plavidel na Jizeře a zároveň Dětský den na Žluté plovárně a okolí, kde je připravena spousta soutěží a zábavy pro nejmenší. V odpoledních hodinách vypukne program v hlavním areálu. Od 14:00 postupně zahrají např. kapela Vanity, liberecký Robin Mood, Ovčie Kiahně, písničkář Pokáč, Michal Hrůza nebo Walda Gang. Vstupenky lze zakoupit i na místě. 

Letní Ještěd Opening oficiálně zahájí letní sezónu ve Skiareálu Ještěd. Těšit se můžete na celodenní program a aktivity pro dospělé i děti v čase od 10:00 do 18:00. Nenechte si ujít dobrodružné naučné stezky, oblíbený bike park se třemi traily různých obtížností, parádní jízdu na terénních tříkolkách nebo na koloběžkovém SUV – FAT MAX. Nebudou chybět ani soutěže či Fun Zone pro děti. 

V Machníně proběhne na hřišti TJ Jiskra od 13:00 Dětský den. Spolek SOMACH připravil pro děti řadu disciplín, u modelářů si budou moci udělat "řidičák", dále malování na obličej, ukázka vybavení PČR a mnoho dalšího. 

I letos proběhnou v Liberci tradiční jízdy historickým autobusem na Zubačku, a to 4. 6., 2. 7., 3. 7., 23. 7., 6. 8., 20. 8. a 24. 9.2022. Vzhledem k výluce na tramvajové trati Liberec – Jablonec n/N pojede historický autobus v celé trase na lince 111. Start v 9:20 na Rybníčku.

Neděle:

Na nám. Dr. E. Beneše v Liberci se od 9:00 do 16:00 koná MČR ve výkonu vodicích psů – Memoriál Simony Karlovcové. Šestého ročníku závodu se zúčastní zrakově postižení a jejich věrní čtyřnozí parťáci z celé ČR. Připraven je bohatý doprovodný program jako je jízda na dvojkole, průchod poslepu labyrintem, psí fyzioterapie, ukázky kompenzačních pomůcek, masáže od nevidomého maséra. Akci završí koncert nejen nevidomých umělců.
 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Chrastava

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, dětský den, hudba, slavnosti, Liberec, pouť, Ještěd, slavnost, Malá Skála, Liberec XXXIII-Machnín, Chrastava, vodicí pes, Marie Rottrová, soutěž, Zdeněk Pohlreich, Michal Hrůza, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Chrastavské slavnosti, Maloskalská noc a MČR vodicích psů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.