Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V dopravním podniku finišují přípravy. Tramvajové depo přivítá exkluzivní setkání se světoznámými návrhářkami

Bude to vrchol týdne, ve kterém Liberec ovládlo sklo. Páteční a sobotní večer akce Crystal Valley Week bude patřit dvěma významným návrhářkám – Liběně Rochové a Blance Matragi. Setkání s nimi proběhne na netradičním místě – v hale tramvajové vozovny libereckého dopravního podniku.

Zaměstnanci DMPLJ vše už několik dní připravují na ojedinělý zážitek. „Celé depo se muselo uklidit a připravit,“ říká mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Vždyť v prostoru, kde normálně parkují a opravují se tramvaje, proběhnou módní přehlídky. Navíc návrhářek, jejichž jména jsou známá po celém světě. „Je to pro nás pocta, že takové módní ikony svými návrhy rozzáří právě liberecký dopravní podnik,“ dodala Poršová.

Pro dopravní podnik znamenají páteční a sobotní přehlídky trochu jiné aktivity, než na které jsou jeho zaměstnanci zvyklí. „Musím ale říct, že jsme si to všichni v dopravním podniku vzali za své a pracujeme na tom, aby vše dopadlo skvěle,“ pokračuje mluvčí.

Hala pro módní přehlídku slibuje unikátní atmosféru, část tramvají zůstala, a ještě více tak propojila svět dopravy a módy. „Například tři tramvajové skelety poslouží jako místa pro hosty a občerstvení,“ upřesnila Poršová.  

Místo tramvají krása a design. Vozovna dopravního podniku přivítá přehlídky návrhářek Blanky Matragi a Liběny Rochové

Do Crystal Valley Weeku se zapojil i liberecký dopravní podnik. Do ulic vyjela Křišťálová tramvaj, která propojuje jednotlivé prezentace sklářů a v pátek a sobotu přivítá tramvajová vozovna módní přehlídky významných návrhářek Blanky Matragi a...

Navíc v hale přibylo osmnáctimetrové molo, na kterém budou modelky představovat originální modely. Čelo přehlídky tvoří velká LED scéna promítající vizualizace z tvorby obou návrhářek.

Páteční večer rozzáří krása a sklářský design Liběny Rochové, profesorky oděvního designu. Rochová představí čtyři modely z kolekce Homage to glass a další její aktivity spojené se sklem.

Přípravy na páteční večer v dopravním podniku vrcholí.

Sobotní večer pak ozdobí osobnost Blanky Matragi, jejíž kreativní desing se promítá do tvorby místních zručných sklářů. Obě setkání s návrhářkami začínají v 19 hodin talk show. Návrhářky představí své umění a přiblíží i osobní a pracovní vztah k městu a sklářům v kraji.

Sobotní program začíná už ve 14 hodin módní přehlídkou Kateřinky Fashion Design, na které své umění předvedou studenti a studentky kateřinské střední školy. A připravuje se také módní přehlídka Made in Jablonec.

Ohodnoť článek

Foto DPMLJ

Štítky dopravní podnik, dpml, přehlídka, móda, crystal valley week, Liberec, matragi, rochová, dopravní společnost, módní přehlídka, Blanka Matragi, Liběna Rochová-Svobodová, sklo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dopravním podniku finišují přípravy. Tramvajové depo přivítá exkluzivní setkání se světoznámými návrhářkami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.