Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtenáři mohou hlasovat pro svého favorita v soutěži Kniha roku Libereckého kraje

Šestačtyřicet publikací letos autoři a nakladatelé nominovali do soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Hodnotit je bude odborná porota, ale dát hlas své oblíbené knize může i veřejnost v kategorii Cena čtenářů.

„Soutěž Kniha roku Libereckého kraje sice už vstoupila do povědomí řady lidí, ale stále je na čem pracovat. Naše ambice je, aby do ní autoři či nakladatelé hlásili všechny knihy, které v kraji vychází. I když neuspějí, mají tak prostřednictvím soutěže šanci dostat se do povědomí lidí. Hlasování o Cenu čtenářů je jedna z cest, jak se o knihách lidé dozvědí,“ uvedla Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Lhůta pro hlasování o Cenu čtenářů je do 23. dubna a svého favorita vybírat ze všech nominovaných. Kdo se stane oficiálním vítězem v jednotlivých kategoriích, bude jasné na předávání cen 23. května od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Soutěž Kniha roku Libereckého kraje má pět kategorií: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace a kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

„Dále jsou pak vyhlašována dvě zvláštní ocenění, a to právě Cena čtenářů a Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury,“ dodal Jan Mikulička z tiskového oddělení Libereckého kraje.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky kniha roku, hlasování, soutěže Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtenáři mohou hlasovat pro svého favorita v soutěži Kniha roku Libereckého kraje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.