Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jablonecké divadlo rozezní Hapkova hudba, kvartet i akustická Anna K.

Mimořádné hudební zážitky nabídne v březnu Městské divadlo v Jablonci nad Nisou. Své si v programu najdou příznivci vážné i populární hudby a bude se také vzpomínat.

„Snažíme se do programu pravidelně zařazovat i hudební pořady, protože divadlo je nejenom o činohře, ale také o hudebním programu. Máme nabídku hudebních vystoupení napříč žánry, tak že si může vybrat každý. Březnový program je toho důkazem,“ uvedl ředitel jabloneckého divadla Pavel Žur.

V polovině měsíce bude program nabitý. Ve středu 15. března vystoupí v Jablonci hudební těleso Zemlinsky quartet, který nese jméno rakouského skladatele, dirigenta a pedagoga Alexandera Zemlinského (1871-1942), jehož významný přínos české, německé a židovské kultuře během jeho šestnáctiletého pobytu v Praze byl po dlouhá desetiletí podceňován. V podání houslistů Františka Součka, Petra Střížka, violisty Petra Holmana a cellisty Vladimíra Fortina zazní skladby velikánů české hudby Antonína Dvořáka, Josefa Suka a Leoše Janáčka. Na kotrabas doprovodí kvarteto Michal Novák.

Hned o den později, ve čtvrtek 16. března v Jablonci vystoupí držitelka několika hudebních cen Anděl a Žebřík, Anna K. a uvede oblíbený akustický koncert. Se svou kapelou zazpívá největší hity v akustických aranžích. Některé skladby budou uvedeny opět v oblíbené aranži amerického producenta Stevena Walshe, který podobným způsobem upravil i největší hity anglické kapely Erasure pro jejich akustické album Union Street a následné turné. Ostatní repertoár předělala do akustické podoby Anna K. na zkouškách společně se svou kapelou.

Velkou vzpomínkou na hudební tvorbu Petra Hapky bude třetí z březnových hudebních lahůdek jabloneckého divadla, koncert uváděný ve středu 22. března. Koncert připomene nejen ranou písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, ale také Hapkovu spolupráci s největším tvůrčím partnerem Michalem Horáčkem. Během večera zazní i filmové melodie. Ke spolupráci jsou přizvané osobnosti, které Hapkovy písně interpretovaly v jeho posledním velkém projektu Kudykam. V alternacích vystoupí Hana Holišová, Ondřej Ruml, Jan Maxián, Jan Sklenář, Lenka Nová, Petra Hřebíčková, Xavier Baumaxa, Jana Lota a další. Zpěváky doprovodí orchestr sólistů v nastudování Petra Maláska.

Všechna hudební představení začínají v 19 hodin. „Věřím, že naše nabídka osloví milovníky hudby napříč generacemi a každý si najde v programu to, co je mu nejbližší,“ dodal ředitel divadla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městské divadlo Jablonec

Štítky divadlo, Petr Hapka, Anna K, Zemlinsky quartet, Jablonec nad Nisou, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecké divadlo rozezní Hapkova hudba, kvartet i akustická Anna K.  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.