Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na Sychrov můžete nejen na prohlídku zámku, ale i výstavu voskových figurín

Pestrý květnový program připravili pro návštěvníky na zámku Sychrov na Liberecku. Kromě prohlídek se můžete těšit i třeba na výstavu voskových figurín nebo pohádkový park. Na přelomu května a června se zámek na pár dní veřejnosti uzavře, protože si jej zvolili k natáčení vánoční pohádky filmaři.

Zámek je veřejnosti v těchto dnech plně otevřený, a to i přesto, že zde pokračují závěrečné práce související s opravou střešního pláště východního křídla zámku včetně věží. Postupně je obnovováno i litinové oplocení zahrady, což ale pohyb po parku ani v zámku nijak neomezuje.

„Správa zámku rozšířila na letošní sezonu nabídku prohlídek pro školy a dětské návštěvníky, které jsou zakončeny focením a zkoušením klenotů v korunovačním sále. Pro dospělé návštěvníky budou v pravidelných termínech vypisovány prohlídky Za obrazy!, které budou zaměřeny na sychrovské obrazové sbírky,“ popsala mluvčí Národního památkového ústavu, ÚPS na Sychrov, Lucie Bidlasová.

Pokud na Sychrov přijdete, můžete si samozřejmě vybrat i ze stálé nabídky prohlídkových okruhů, v prvním a druhém patře zámku či prohlídku klenotnice.

Od začátku května až do konce srpna mají návštěvníci jedinečnou možnost prohlédnout si v zámeckém areálu výstavu voskových figurín nazvanou České dějiny. V reálné podobě, výšce, dobovém oblečení i s 3D replikami známých míst či předmětů k daným osobnostem, uvidíte třeba Karla IV., Jana Žižku, císaře Františka Josefa, Cyrila a Metoděje, Přemysla Otakara I., Jana Husa, Marii Terezii, Napoleona Bonaparte a další. Výstava je otevřena denně, od 9 do 18 hodin a otevřena bude i v termínech 30. 5. – 14. 6. a 18. 6., kdy jsou ostatní prostory zámku pro veřejnost uzavřeny z důvodu filmování.

Na konci května, ve dnech 27. a 28. 5. se sychrovský park promění v pohádkový. Děti se budou moci vydat po parku za plněním soutěžních úkolů a za odměnu pak bude čekat na každého dětského účastníka dárek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NPÚ ÚPS Sychrov

Štítky zámek, květen, výstava, prohlídky, Sychrov zámek, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Sychrov můžete nejen na prohlídku zámku, ale i výstavu voskových figurín  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.