Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kotek, Hrzánová, Háma, Pagáčová a mnohé další hvězd. V červnu je v jabloneckém divadle opět z čeho vybírat

PR článek

Atraktivně a žánrově rozmanitě připravilo jablonecké divadlo program na měsíc červen. Můžete si vybrat jak z činohry, tak z koncertů vážné hudby, tanečních vystoupení, pohádek pro děti, příležitost dostali také ochotníci.

„Pokud vás zajímá, kteří herci budou na jabloneckém jevišti hostovat, prozradíme, že se můžete těšit na Vojtěcha Kotka, Báru Hrzánovou, Terezu Kostkovou, Aleše Hámu, Patricii Pagáčovou, Martina Chodúra, Terezu Mátlovou, Dušana Růžičku a mnohé další hvězdy," uvedla Radka Slížová, dramaturgyně Městského divadla Jablonec nad Nisou.

Červnovou nabídku odstartuje nedělní pohádka pro rodiče s dětmi Kočičí pohádka v podání Hálkova městského divadla Nymburk. Poté se vrátíme do doby normalizace s už kultovním titulem Hrdý Budžes, kde exceluje Bára Hrzánová. Hned následující den přiveze Činoherní klub Praha satirickou komedii Ošklivec, která nastavuje zrcadlo zběsilé společnosti vyznávající mládí, krásu, pokrok na úkor ztráty jedinečnosti a identity. V hlavní roli Vojtěch Kotek. Fantastická žena, tak se jmenuje hra točící se kolem seznamu vlastností ideální partnerky s Patricií Pagáčovou, Václavem Krátkým, Adrianem Jastrabanem. Divadlo Komorní Kalich má ve svém repertoáru hru Můj nejlepší kamarád, která navazuje na světovou dramatiku komediálního archetypu hravého lháře, který se táhne divadelními scénáři od antiky. V inteligentní a důvtipné komedii je obsazen Aleš Háma, Petr Motloch, Tereza Kostková, Nela Boudová, Michaela Sejnová.

Ošklivec s Martinem Fingerem a Vojtěchem Kotkem

Statutární město Jablonec nad Nisou ve spolupráci s Centrem sociálních služeb a Diakonií ČCE Jablonec n. N. pod záštitou primátora Miloše Veleho a náměstkyně primátora Jany Hamplové uspořádá v divadle u příležitosti Světového dne proti násilí na seniorech koncert Martina Chodúra s klavírním doprovodem. Všechny milovníky klasické hudby jistě potěší Mozartovo Requiem v d-moll, které v rámci 67. ročníku Dvořákova festivalu divadlo uskuteční v kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova na Horním náměstí. Sólisty Terezu Mátlovou, Virginii Walterovou, Dušana Růžičku, Jaroslava Patočku doprovodí sbor Cantores Cantant pod taktovkou Jakuba Hrubého. Za varhany usedne Petr Hostinský.

„Z kostela se v polovině června vrátíme na jeviště divadla, kde odehrajeme příběh o překonávání životních nesnází Jdeme na to v podání ochotnického souboru Divadla v Roztocké Jilemnice. V náhradním termínu odehrajeme přeloženou pohádku z dubna, a sice Velrybu Lízinku Divadla Krapet Praha. Finále červnové programové plejády uzavře 17. ročník X-Dance Show Ať je hudba tvůj lék. Představí se děti všech věkových kategorií, včetně dětské formace Happy People, která získala titul Mistři Čech nebo juniorské formace D.J., která si vytancovala zlato na předkole Svazu učitelů tance a stříbro na předkole Czech Dance Masters," dodala Slížová.

Nezapomeňte v červnu zajít do poklady a vyměnit si stávající abonentku. Vy, kteří si vstupenky kupujete, zjednodušte si život a ušetřete zakoupením abonentky nové.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo Jablonec

Štítky divadlo, jablonec, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kotek, Hrzánová, Háma, Pagáčová a mnohé další hvězd. V červnu je v jabloneckém divadle opět z čeho vybírat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.