Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do Jablonce míří hudební hvězdy. Divadlo nabídne i činoherní pecky

Letošní sezona v jabloneckém Městském divadle se nezadržitelně blíží do cíle a dramaturgové už netrpělivě vyhlíží tu nadcházející. Diváci si v končící sezoně užili pestrou škálu vystoupení, od hudebních lahůdek, až po skvělé herecké výkony a obdobně pestrý a zajímavý chystají i ten rok nadcházející.

Mimořádné zážitky nabídl stánek Thálie návštěvníkům ve všech žánrech. „Hudební produkce byla ve znamení několika významných výročí. Sedmdesáté narozeniny přímo v den svých narozenin například oslavila v Jablonci legenda Petra Janů, stejné výročí si připomněl i kytarový virtuóz Lubomír Brabec,“ připomíná ředitel divadla Pavel Žur. Skvělý hudební zážitek nabídl i koncert uskupení 4Tet, nechybělo ani tradiční vystoupení Lucie Bílé, tentokrát u příležitosti výročí Dětského pěveckého sboru Vrabčáci. Tradiční je už blízká spolupráce divadla s jazzovými hvězdami české scény Dashou a Janem Smigmatorem a nezapomenutelnými byla i vystoupení Anny K a Daniela Hůlky.

Na poli činoherním se jistě do paměti diváků zapsala výrazným písmem inscenace Špinarka o životě zpěvačky Věry Špinarové, s níž do Jablonce přijelo ostravské divadlo Petra Bezruče. Opět viděli diváci v akci i další oblíbené české herce, Simonu Stašovou či Tomáše Etzlera nebo Jiřího Langmajera. „Pro mne osobně bylo nejsilnějším zážitkem představení Dejvického divadla Každý má svou pravdu a po umělecké i herecké stránce také inscenace Zítřek se nekoná v podání Divadla v Dlouhé,“ vyjmenoval Žur. Podle něj se těší velké oblibě diváků zejména oddechová představení, plná humoru a nadsázky, což do puntíku splnila inscenace Dva nahatý chlapi s Martinem Zounarem v hlavní roli Divadla Metro.

A určitě byla zážitkem Mistrovská lekce o životě pěvkyně Marie Callas, kde se role této dámy opery ujala Dagmar Pecková,“ doplnil Žur.

Nová sezona je opět nabitá

Na mimořádné hudební i činoherní projekty se mohou lidé těšit i v nadcházejících divadelní sezoně Městského divadla v Jablonci nad Nisou. Už na podzim je připraven velký hudební projekt nazvaný Hvězdy klasiky, kde se společně na jevišti představí Hradecká filharmonie, jež doprovodí pěvce Kateřinu Kněžíkovou, Dušana Růžičku a hobojistu Viléma Veverku.

Jsem velmi rád, že se nám podařilo získat také Vojtu Dyka, který vystoupí v Jablonci s pardubickým Pirate Swing bandem,“ zve na další sezonu ředitel divadla a dodává, že neopomněli v plánování ani na milovníky muzikálů, na které čeká My Fair lady a Faust a těšit se můžou diváci i na klasický balet Louskáček. Z hudebních interpretů pak přijedou s koncerty Lenka Filipová, Olga Lounová, Jan Smigmator a také Aneta Langerová.

Nevšední zážitky nabídne i činoherní program. Divadlo Ungelt přiveze představení Brácha, kde v hlavních úlohách excelují Igor Orozovič, Marek Němec a Veronika Khek Kubařová. S představením Chlast, které bylo i bravurně zfilmované, přijede do Jablonce Švandovo divadlo, dále Komorní divadlo Ostrava představí své nastudování klasiky Naši furianti a za návštěvu jistě bude stát také představení Rain Man Divadla Fidlovačka, kde se představí Matouš Ruml a Martin Písařík.

Osobně bych upozornil na poněkud kontroverzní představení, které bude stát určitě za to. Divadlo Na Zábradlí uvede hru Discoland inspirovanou divokými 90. léty a životem majitele proslulého Discolandu Sylvia Ivana Jonáka,“ uzavírá ředitel divadla.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Alena Hrbková

Štítky divadlo, sezona, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jablonce míří hudební hvězdy. Divadlo nabídne i činoherní pecky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.