Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podještědí rozhýbe festival Školní tranzistor ve staré škole v Křižanech

Ve Staré škole v Křižanech pořádají už třetí ročník festivalu Školní tranzistor. Akci mnoha žánrů, určenou pro celou rodinu, si můžete užít v neděli 23. července v rámci Dnů lidové architektury.

Stará škola Křižany je kulturní památkou, kterou její majitelé postupně, poslední tři roky, dávají dohromady a probouzí k životu. Stává se z ní i kulturní zastávka, která nabízí pestrý program během celého roku. Letní multižánrový festival je vrcholem sezóny a je určen všem generacím.

Máme za sebou nabitou kulturní sezónu a teď nás čeká její vrchol. Letošní program festivalu je plný hvězd ve svém oboru. Také jsme letos pokročili i s rekonstrukcí dalších částí, takže bude na památku zase o něco radostnější pohled. V neposlední řadě máme radost, že se z původní ruiny Staré školy tvoří místo setkávání a podještědská kulturní zastávka,“ říká nový řídící Staré školy a hudebník David Landštof.

Návštěvníci se mohou těšit na stále populárnějšího písničkáře Michala Horáka, známého například z úzké spolupráce s Pokáčem. Komickou revue Happy hour představí žádaný soubor Squadra Sua, který se pohybuje na pomezí nového cirkusu a divadla. Festival potěší i milovníky lesních rohů a vážné hudby. Ve školním sadu tentokrát vystoupí členové PKF – Prague philharmonia horn trio. Besedu na téma Lužických hor povede Marie Kárová, ředitelka spolku Lužické hory, neobjevený klenot severu. Menší diváci pak ocení loutkové divadlo Krtek Marka Sýkory, který je zároveň členem Naivního divadla v Liberci. Pro děti i dospělé jsou připraveny speciální zábavné učitelské dílny se zkušenými lektory.

Návštěvníky tentokrát čeká i komentovaná prohlídka památky s řídícím učitelem, staročeská krčma s lokálními potravinami, krásné prostředí s výhledem na Ještěd i Ralskou pahorkatinu a v neposlední řadě jedinečná atmosféra vzkvétající kulturní památky.

Festival Školní tranzistor proběhne v neděli 23. července v budově a na zahradě Staré školy v Křižanech čp. 136 v čase 14.00 - 21.00 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Stará škola Křižany

Štítky festival, památka, Křižany, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podještědí rozhýbe festival Školní tranzistor ve staré škole v Křižanech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.