Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Jablonci začne tradiční veletrh Křehká krása, přijede i choť prezidenta

Manželka českého prezidenta Eva Pavlová bude ve čtvrtek hostem zahájení 12. ročníku prodejní výstavy českých bižuterních a sklářských firem Křehká krása v Jablonci nad Nisou. Na letošním 12. ročníku se od 10. do 13. srpna představí čtyři desítky výrobců perlí, bižuterie, skla a vánočních ozdob.

Byla zákaznicí bižuterního centra Palace Plus, dnešní Křišťálový ráj, nakupovala tam dárkové předměty pro českou misi při NATO. Kolegyně si na ni vzpomněly, když se stala první dámou, a my jsme se rozhodli ji oslovit, jestli by se nechtěla podívat jednak do Křišťálového ráje. Následně jsme to pozvání rozšířili o pozvání na Křehkou krásu. K našemu příjemnému překvapení to pozvání akceptovala," uvedl Pavel Kopáček, předseda představenstva Svazu výrobců skla a bižuterie, který je hlavním organizátorem. 

Výstava Křehká krása se v Jablonci poprvé uskutečnila v roce 2012, organizátoři tak chtěli navázat na tradici mezinárodních výstav skla a bižuterie z 60. až 80. let minulého století. Cílem bylo také ukázat, že navzdory recesi, levné asijské konkurenci i rozpadu někdejšího bižuterního uskupení Jablonex jablonecká bižuterie žije a má budoucnost. Přehlídka oslovuje i turisty, je jednou z akcí krajského projektu na podporu cestovního ruchu Křišťálové údolí (Crystal Valley).

Nově bude v Jablonci vystavovat například ostravská firma T.Lepidi, která vyrábí keramické šperky. „Pravidelně vystavují v Brně a letos se nám je podařilo přesvědčit, aby přijeli i do Jablonce. Přihlásila se nám také firma Ocel Ova se šperky z oceli. Bude tady ale nově i jedna plzeňská firma, která obchoduje s vánočními ozdobami, a také třeba firma, která nabízí šperky vyráběné 3D tiskem," doplnil za organizátory Milan Kohout.

Poprvé lze na Křehkou krásu pořídit vstupenky on-line prostřednictvím evstupenka.cz, a vyhnout se tak frontám. Vstupné zůstalo na 100 korunách pro dospělé, senioři zaplatí 80 korun, děti do 15 let v doprovodu rodičů mají vstup zdarma. Vstupenky platí po celou dobu přehlídky. Kompletní program včetně doprovodného najdou zájemci na stránkách přehlídky www.krehkakrasa.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Křehká krása

Štítky ČR, styl, sklo, muzea, Pavlová, Jablonec nad Nisou, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci začne tradiční veletrh Křehká krása, přijede i choť prezidenta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.