Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na festivalu taneční hudby Mácháč v Doksech vystoupí 84 interpretů

Taneční hudbě bude po roce opět patřit pláž Klůček na břehu Máchova jezera. Jeden z největších tuzemských festivalů tohoto žánru začíná v Doksech na Českolipsku dnes večer a potrvá do nedělního rána. Hlavními hvězdami 21. ročníku Mácháče budou nizozemský dýdžej a producent R3hab a techno dýdžejka Anfisa Letyago. Interpretů bude celkem 84, z toho 14 bude ze zahraničí a 70 domácích vystupujících, uvedl za organizátory Petr Tajčman.

R3hab, který má na kontě více než 130 skladeb, vystoupí už dnes večer. „Kromě studiové spolupráce s umělci jako Armin van Buuren, Sia, Afrojack, Timmy Trumpet stojí i za úspěšnými remixy skladeb od Katy Perry, Lady Gaga nebo Rihanny. Loni složil oficiální hymnu pro festival Tomorrowland a posledních pět let je vždy v první patnáctce prestižního žebříčku DJ Mag Top 100 Djs," uvedl Tajčman. Dnes večer vystoupí i Morten, jeden z nejoriginálnějších producentů, který stojí za stylem označovaný jako future rave. „Tento žánr razí od roku 2019 s Davidem Guettou ve společných skladbách i vystoupeních, kde kombinují techno, trance nebo future house," dodal Tajčman.

Jedna z nejžádanějších techno dýdžejek současnosti Anfiso Letyago bude hlavní hvězdou sobotního večera. Druhý den festivalu vystoupí také dánský producent Kölsch. „Jeho loňské vystoupení sklidilo velký úspěch," dodal Tajčman. Domácí scénu budou na festivalu reprezentovat Matamar, Richard Reynolds, Subgate, Lucca, Chris Sadler či Victor Tellagio.

V předchozích letech na festival denně zavítalo až 10.000 diváků, vysokou účast očekávají organizátoři i letos. Festival Mácháč patří podle organizátorů mezi ty, kde lze platit bezhotovostně a snaží se dbát i na ekologii. „Všechny služby, které návštěvníci v minulých letech ocenili, zachováme i letos. Jde zejména o platbu pomocí čipových náramků, třídění odpadu v areálu, vratné kelímky, rozšířené klidové zóny a kvalitnější výběr nabídky jídel a nápojů," dodal Tajčman.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mácháč festival

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Mácháč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu taneční hudby Mácháč v Doksech vystoupí 84 interpretů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.