Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jablonecké divadlo v říjnu přináší lákavá představení

PR článek

Po delší době se na jeviště Městského divadla Jablonec nad Nisou v říjnu vrací muzikál. Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem přiveze jeden z nejslavnějších amerických muzikálů MY FAIR LADY, jehož libreto napsal Alan Jay Lerner a hudbu Frederick Loewe. Inspirací pro tvůrce byla slavná divadelní hra Georga Bernarda Shawa a film Gabriela Pascala Pygmalion.

Příběh pojednává o chudé květinářce Elize Doolittlové, kterou si vyhlídl Henry Higgins, arogantní a nesnesitelný profesor fonetiky. Vsadil se s přítelem, plukovníkem ve výslužbě, že z této prostořeké a umouněné měšťačky udělá kultivovanou dámu, aniž by si někdo povšimnul, že není z vyšších společenských kruhů. Po čase se ale ukáže, že propad mezi společenskými kruhy není zaviněn osobností či povahou, ale pouze prostředím a vlivy, které na člověka působily. V hlavních rolích uvidíte Jakubu Šéniglovou, Tomáše Christiana Brázdu, Petra Matuszka, Ctirada Götze a další.

„Svou neobvyklostí a živým humorem upoutá diváky hned na počátku října komedie Komorního divadla Kalich TIK TIK s Terezou Kostkovou, Kristýnou Frejovou, Šárkou Kubínovou, Josefem Poláškem a dalšími,“ dává dál nahlédnout do říjnové nabídky jabloneckého divadla dramaturgyně Radka Slížová. Děj se odehrává v čekárně psychiatra, kde lidé trpí stejným problémem, tikem. Autor bravurně ovládá proměny nálad, humor, který neomylně vyvolává smích, a nakonec i dojetí nad lidmi, kteří potřebují lidský vztah.

Současné scénické glosování Kafkova amerického snu, to je psychologický příběh s názvem AMERIKA Divadla D21. Je o hledání identity, touze po skutečné svobodě a odpovědnosti za sebe sama. Hrají: Stela Chmelová, Hana Mathauserová, Jakub Jelínek, Samuel Neduha a další.

Populární zpěvačku, šansoniérku, kytaristku, hudební skladatelku a textařku LENKU FILIPOVOU není třeba dlouze představovat. „V říjnu se s ní jablonecké publikum setká tváří v tvář. Lenku Filipovou doprovodí Sean Barry na akordeon, keltskou harfu a Jan Bárta na klavír a elektrické piano,“ upřesňuje dramaturgyně divadla Radka Slížová.

Utrženej ze řetězu, tak se jmenuje stand-up komika ARNOŠTA FRAUENBERGERA. „Patrik Hartl patří mezi české nejoblíbenější autory. Jedinečnou komedii VYSAVAČ s Bohumilem Kleplem v hlavní a jediné roli, dokonce sám režíroval,“ říká dramaturgyně Radka Slížová. „Dále diváky čeká zcela nová talk show moderátora Jiřího Vaníčka, tentokrát s AŇOU GEISLEROVOU. českou filmovou herečkou, spisovatelkou a modelkou. Milovníci divadelní klasiky si přijdou na své u NAŠICH FURIANTŮ, hře, kterou Stroupežnický napsal jako obraz života v české vesnici,“ dodává dramaturgyně.

V říjnové nabídce dále najdete PODZIMNÍ FANTAZII A TANEC, TANEC…2023 Tanečního a pohybového studia Magdaléna, koncert dobře známého hudebního tělesa MUSICA FLOREA, dvojice populárních zpěváků PETRA SPÁLENÉHO A MILUŠKY VOBORNÍKOVÉ. Nejmenší diváci v doprovodu rodičů se mohou těšit na veselý příběh z oblíbené stejnojmenné knihy ČARODĚJNICE BORDELÍNA, který se dočkal v podání souboru Divadla Radka Brzobohatého divadelní podoby v muzikálovém provedení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jablonec, divadlo, říjen, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecké divadlo v říjnu přináší lákavá představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.