Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přehlídka Made in Jablonec předvede desítky unikátních modelů

Začátek nového roku je již tradičně spjat s velkolepou módní přehlídkou Made in Jablonec. Tentokrát bude představena nová kolekce unikátních modelů ve čtvrtek 11. ledna v jabloneckém Eurocentru. Hostem večera bude swingový zpěvák Jan Smigmator.

K vidění bude 70 unikátních modelů, na kterých se podílelo 22 týmů složených z oděvních salonů, škol, návrhářů, výrobců bižuterie a designérů.

Na přípravě modelů pro letošní módní přehlídku Made in Jablonec 2024 s podtitulem V hlavní roli šperk se podílelo 30 oděvních salonů, škol a návrhářů. Každý z nich spolupracoval v týmu s bižuterními výrobci, uměleckými školami a designéry. Výsledkem je 70 exkluzivních modelů, které dokládají vysokou úroveň designu oděvů a doplňků,“ řekl Pavel Kopáček, předseda představenstva Svazu výrobců skla a bižuterie (SVSB) a doplnil: „Na molu se objeví 20 manekýnek a v doprovodném programu vystoupí populární swingový zpěvák Jan Smigmator, jenž měl loni v dubnu koncert ve slavné Carnegie Hall v New Yorku.

Módní show se tradičně odehraje ve dvou po sobě jdoucích časech, a to od 17 a od 20 hodin. Předprodej vstupenek je na portále Evstupenka.

Na premiéře přehlídky svaz připomene i Muzeum skla a bižuterie, které letos oslaví 120 let od svého založení a je významným partnerem. „Oslava bude opravdu velká, protože muzeum se významně podílelo na přípravě zápisu ruční výroby skla na Reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO. Nominace byla schválena 6. prosince 2023 a je velkým povzbuzením pro rozvoj našeho oboru. K výročí muzeum připravilo široký program akcí, který bude právě na Made in Jablonec veřejně prezentován,“ dodal Kopáček.

Ohodnoť článek

Foto Kultura Jablonec

Štítky přehlídka, Svaz výrobců bižuterie, Made in Jablonec, Jablonec nad Nisou

Přehlídka Made in Jablonec předvede desítky unikátních modelů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.