Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Čtenáři mohou do konce března hlasovat o Knihu roku Libereckého kraje

Letošní ročník soutěže Kniha roku Libereckého kraje vyvolal mezi autory a nakladateli velký zájem. Do soutěže je přihlášeno pětačtyřicet publikací různých žánrů. Kromě poroty o nich může rozhodovat i veřejnost a do konce března hlasovat o Ceně čtenáře.

Dlouhodobě platí, že místní čtenáře zajímají tituly, které se svým obsahem dotýkají regionu. Lidé se chtějí dozvědět informace o našich horách, o obcích a městech, kde žijí, ale také chtějí poznat práci místních autorů. Jsou to knihy, které se v rodinách dědí z generace na generaci. Možnost spolurozhodnout hlasováním o ceně čtenářů, tedy o nejčtenější regionální knize, je součástí tohoto zájmu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Soutěž Kniha roku Libereckého kraje má vypsaných pět kategorií. Beletrie a poezie, dále odborná a populárně naučná literatura, literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace a na závěr kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově. Vyhlašovány jsou i dvě zvláštní ceny, a to Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury a zvláštní Cena čtenářů.

Hlasovat o Cenu čtenářů je možné prostřednictvím dotazníku

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky soutěž, kniha roku, hlasování, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtenáři mohou do konce března hlasovat o Knihu roku Libereckého kraje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.