Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Začíná jubilejní třicátá Benátská. Nabídne návrat Scooter nebo Slade

V libereckém areálu ve Vesci ve čtvrtek odpoledne odstartuje jubilejní třicátý ročník hudebního festivalu Benátská! S Impulsem. Nabídne návraty hvězd – vystoupí Scooter, Slade nebo Suzi Quatro. Zahraniční hvězdy doplní ty české – od Marie Rottrové, přes Vypsanou Fixu až po Jelen. Návštěvníky pak do areálu zdarma odveze autobusová linka 41 libereckého dopravního podniku.

Festival pro nedočkavé startuje už ve čtvrtek v 16 hodin. O první tóny festivalu se na TCN ENERGIE STAGE postará Michal Prokop & Framus 5. Na ně s lehkostí sobě vlastní naváže O5 a Radeček či hravý Yo Yo Band, energický folk pop rock kapely Jelen, anebo divoká Vypsaná fixa, která stejně jako Benátská! s Impulsem a již výše zmínění O5 a Radeček letos slaví 30 let na české hudební scéně. Závěrečná show hlavní stage bude v režii Žlutýho psa.

Pátek už tradičně ovládnou nejen české, ale i zahraniční hvězdy. V rámci 24 pátečních koncertů se diváci mohou těšit na velká 3S – Suzi Quatro, Scooter a Slade. Zahraniční hvězdy pak doplní třeba Buty, Michal Hrůza nebo Divokej Bill.

Sobota pak nabídne nejprve na festival oblíbeného Jiřího Shmitzera, vystoupí i Sebastian nebo Pokáč. Hlavní hvězdou ale bude Marie Rottrová, která připravila galakoncert s Big Bandem Septet Plus Orchestra a hostem Petrem Němcem.

Návštěvníci do areálu nemusí jezdit autem, zdarma je tam doveze linka 41 dopravního podniku. Poprvé vyjede ve čtvrtek 25. července a její provoz bude ukončen v neděli 28. července. Linka bude provozována podle zvláštního jízdního řádu, který vzniká na základě požadavků pořadatele akce. Začíná hodinu před začátkem programu, kyvadlově pokračuje po celý den a končí hodinu po ukončení programu daného dne.

Vedena bude ze zastávky Rybníček v ulici Tatranská směrem k hlavnímu vlakovému nádraží. Na základě požadavků z minulých ročníků, se bude nově zastavovat i na zastávce MHD Mařanova ve Vesci, dále již pokračuje bez zastavení až do Sportovního areálu Vesec. „Děkujeme již nyní všem řidičům a brigádníkům na linkách MHD a našim zaměstancům na různých profesních pozicích za ochotu pomoci se zajištěním dopravy. V Liberci se očekává mnohatisícová návštěvnost spojená s letošním jubilejním ročníkem největší hudební události Libereckého kraje, kterou bezesporu festival Benátská, je, řekl Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Benátská! s Impulsem

Štítky benátská, liberec, festival, scooter, slade

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná jubilejní třicátá Benátská. Nabídne návrat Scooter nebo Slade  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.