Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Novou řádnou ředitelkou jabloneckého divadla se po zesnulém Pavlu Žurovi stane Lucie Peterková

Městské divadlo Jablonec nad Nisou má nového ředitele. Od 1. ledna 2025 bude do této funkce jmenována Lucie Peterková, která divadlo dosud vedla jako dočasně pověřená po smrti dlouholetého ředitele Pavla Žura. Nyní se po výběrovém řízení, které správní rada divadla vyhlásila letos v červnu, stane řádnou ředitelkou divadla.

„Zájemci o post ředitele jabloneckého divadla mohli podávat přihlášky v průběhu srpna a září. Do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči, jeden musel být vyloučený, protože nesplnil zadané podmínky. Ze zbylých dvou pak komise vybrala právě Lucii Peterkovou,“ říká mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Společnost Městské divadlo Jablonec nad Nisou, o.p.s., založilo statutární město Jablonec nad Nisou 15. dubna 1998 a vedením byla pověřená Jaroslava Syrovátková. Tu v roce 1999 vystřídal Pavel Žur, který byl ředitelem divadla až do své náhlé smrti v červnu 2023. V prosinci 2023 byla dočasně jmenovaná ředitelkou Lucie Peterková. Od 1. ledna 2025 bude jmenována řádnou ředitelkou divadla.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Městského divadla Jablonec nad Nisou

Štítky kultura, divadlo, Jablonec nad Nisou, ředitelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou řádnou ředitelkou jabloneckého divadla se po zesnulém Pavlu Žurovi stane Lucie Peterková  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.