Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Festival muzejních nocí zahájí v půlce května Liberec

Liberec opět zažije Festival muzejních nocí, který odstartuje v pátek 15. května. Pro národní zahájení této významné kulturní akce byl v letošním roce vybrán Liberec. Na venkovním pódiu ve Vítězné ulici v těsném sousedství Galerie Lázně se začíná v 17:00. Slavnostní program vyvrcholí ve 23:30 hodin velkým ohňostrojem.

Muzejní noc pod Ještědem se v pátek 15. května koná v Liberci a sousedním Jablonci nad Nisou. V Liberci bude pestrý program připraven v okolí ulic Vítězná a Masarykova. Návštěvníci se mohou těšit na různá vystoupení na venkovním pódiu i doprovodné akce.

Severočeské muzeum, Oblastní galerie a Technické muzeum, které nabídnou návštěvníkům vstup zdarma, mají připraveny různé akce. Vlastní stánek s „vědeckým“ programem chystá iQlandia. Novinkou pro letošní rok je zpřístupnění věže Lidových sadů a večerní volný vstup do liberecké botanické zahrady.

Souběžně bude probíhat program i v Jablonci nad Nisou, konkrétně v Muzeu skla a bižuterie a v Domě Jany a Josefa Scheybalových.

Štítky Liberec, Muzejní noc, Jablonec nad Nisou, IQLANDIA, Josef Václav Scheybal, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival muzejních nocí zahájí v půlce května Liberec  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.