Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Pocity z popela prožije i Liberec. Festival začne ve Varšavě

Kino Varšava se stane centrem festivalu se sociálním přesahem Pocity z popela, který začíná právě dnes a potrvá až do neděle. Půjde o velkou přehlídku liberecké alternativní kultury, umění i občanských aktivit, které doplní festival nezávislých slovenských filmů.

Pocity z popela začnou dnes ve Varšavě, kde se promítnou dva slovenské filmy Osadné a Comeback. Mezi oběma filmy se v rámci přednášky představí liberečtí aktivisté z občanského sdružení Šance zvířatům, o.s.

Ve čtvrtek se v libereckém pivním baru Azyl odehrají festivalové koncerty libereckých kapel Fasteratu a Cafone, doplněné maďarskými Crippled Fox. V sobotu 23. května bude program pokračovat opět v kině Varšava. Návštěvníci se mohou těšit na snímky Vrbovský veter a Prvý slovenský horor. V sobotu proběhne ve Varšavě řada workshopů a seminářů, příchozí se například od libereckých výtvarníků budou moci naučit, jak se vytváří komiks.

Sobota bude patřit například Food not bombs a přednášce etnoložky Jany Jetmarové na téma Sociální vyloučení. Večer pak uzavře párty v kině Varšava, kde se o hudební doprovod postarají liberečtí Kittchen, Coallive, Noname a Experimental Cabaret DJs.

Festival uzavře hromadná veganská večeře v neděli v pivním baru Azyl. Na programu budou další slovenské snímky, tentokrát animované. Jedná se o výběr nejlepších snímků sedmého ročníku mezinárodního festivalu animovaných filmů pořádaného na Slovensku Fest Anča.

O festivalu

Festival Pocity Zpopela vznikl spojením libereckého festivalu Zpopela, který již v minulosti prezentoval současné liberecké umění, nezávislou kulturu a občanský aktivismus. K němu se přidali lidé z občanského združení PO.City ze Slovenska, kteří ve svém rodném Prešově organizují festival nezávislých slovenských filmů POCITY FILM FESTIVAL.

Autoři

Štítky Varšava, festival, film, Liberec, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pocity z popela prožije i Liberec. Festival začne ve Varšavě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.