Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hejnické slavnosti opět přilákaly tisíce návštvníků

O víkendu se Hejnice proměnily v jeden malý festival plný zábavy a překvapení. I přes velké vedro dorazilo hodně návštěvníků. Z pestrého programu si vybral opravdu každý. Nejmenší děti se mohly vyřádit na pouti nebo v lunaparku. Pro ostatní návštěvníky byl před hejnickým kostelem připraven řemeslný jarmark.

"Lidé se i přes pekelnou výheň bavili, smáli a vypadali spokojeně. Osobně jim děkuji a obdivuji je, že v tomto horku k nám dorazili. Moc by nám také pomohli, kdyby vyplnili dotazník na Facebooku nebo na našem hejnickém webu, abychom mohli příští Hejnické slavnosti opět trošku posunout k lepšímu", řekl starosta Hejnic Jaroslav Demčák.

V sobotní den zavítala do Hejnic spousta známých skupin a zpěváků, kteří vytvářeli příjemnou atmosféru po celý den. Na podiu se vystřídaly různé hudební žánry. Lidé si mohli poslechnout kapely Donaha, ATMOmusic, Rybičky 48. Nechyběli ani zpěváci jako Marek Ztracený, Michal Prokop, Lenny, Michal Horák. Velkým překvapením byl ohňostroj, který měl téma: Legenda o vzniku kostela a jeho poslání od historie po současnost. Sobotní večer uzavřela skupina VzHáčka.

"Na Hejnických slavnostech jsem vystupoval už podruhé. Publikum bylo opět výborné a moc jsem si to užil," uvedl zpěvák Marek Ztracený.

"Nejvíce se mi líbil ohňostroj, který byl nezapomenutelný. Ze spojení hudby a slova mi doslova lezl mráz po zádech, "řekla jedna z návštěvnic Renata Strnadová.

Ani v neděli se návštěvníci nenudili. Zahrály tu skupiny Bohemia Univerzal Dixieland, Circus Problem. Malé děti si zatancovaly a zazpívaly s Dádou Patrasovou. Vrcholem nedělního dne byla skupina Jelen a Hejnické slavnosti zakončil zpěvák Petr Kolář.

"Hejnické slavnosti hodnotím velmi pozitivně. Jsme tu s rodinou poprvé a určitě přijedeme znovu. Hrozně se mi líbilo příjemné prostředí a čistota areálu. Manžel byl nadšený z velkého výběru jídla a dobrého piva. Dětem se nejvíc líbila Dáda Patrasová a já jsem si moc užila vystoupení skupiny Jelen," řekla Alena Závadská.

Napsala Karolína Kopecká

Štítky slavnost, Hejnice, kostel, Hejnické slavnosti, Marek Ztracený, Dagmar Patrasová, Facebook, festival, zábavní park, Michal Prokop, Michal Horák, Rybičky 48

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejnické slavnosti opět přilákaly tisíce návštvníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.