Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vestibul krajského úřadu ozdobí v únoru kresby Zuzany Kadlecové

Kresby a obrazy liberecké rodačky Zuzany Kadlecové budou celý únor obdivovat lidé ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Nová výstava patří právě její tvorbě. Slavnostní vernisáží začne v pondělí 1. února v 16:00 hodin.

Zuzana Kadlecová je absolventka čtyřletého studia humanitního zaměření na gymnáziu v Liberci, dále prošla studiem na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. První tři roky strávené v ateliéru filmové a televizní grafiky u odborného asistenta Miloslava Jágra jen potvrdily, že těžiště jejího zájmu se nachází v oblasti malby. Následoval proto přestup do ateliéru užité malby profesora Quido Fojtíka, kde pod vedením docenta Františka Krčmáře absolvovala v roce 1987.

Působila jako externí vyučující výtvarných disciplín na SUPŠ v Turnově, dále jako výtvarný pedagog na SUPŠ bižuterní v Jablonci nad Nisou. V roce 1993 začala působit na nově vzniklé katedře textilního a oděvního návrhářství Technické univerzity v Liberci, kde se do roku 1998 podílela jako externistka na výuce posluchačů bakalářského studia v oblasti malby a teorie barev.

Výstava kreseb a obrazů Zuzany Kadlecové bude ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje přístupná od 1. do 26. února, denně od 8:00 do 17:00 hodin, v pondělí a ve středu až do 18:00 hodin.

Foto archiv Zuzany Kadlecové

Štítky krajský úřad, Liberecký kraj, studium, Miloslav Jágr, Quido Fojtík, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, Technická univerzita v Liberci, Liberec, Turnov, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vestibul krajského úřadu ozdobí v únoru kresby Zuzany Kadlecové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.