Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Lenny, Elán i Lucie Bílá. Přelom září a října patří koncertům

Kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna si pro vás připravila na přelom září a října osm zajímavých kulturních akcí, které byste neměli vynechat.

Středa 28. 9.

1. Svatováclavská slavnost na Zámku Svijany

Přijďte oslavit den Svatého Václava, patrona českého piva! Na zámku Vás toho čeká hodně, například řemeslný jarmark, dílničky, dobrodružná hra, loutkové divadlo, komentovaná prohlídka zámku a pivovaru za zvýhodněnou cenu, pivní samoobsluha se školou čepování a další. Oslava svátku jak se patří.

Čtvrtek 29. 9.

Vladimír Boudník - komentovaná prohlídka díla měsíce – Galerie Lázně

Jeden z nejvýznamnějších grafiků a experimentátorů 20. století v Československu vám bude přiblížen kurátorkou Markétou Kroupovou, jež pohovoří o jeho nevšedním životě i tvorbě, vlivu na další umělce a alternativní výtvarnou scénu pohovoří kurátorka Markéta Kroupová. Komentovaná prohlídka proběhne od desíti a od sedmnácti hodin.

Pátek 30. 9.

 Lenny - Hearts TOUR 2016 Vratislavice, Kulturní centrum 101010

Charismatická písničkářka s výjimečným chraplákem vyjíždí na své první české turné. Naživo si užijete autorskou desku Hearts (vyjde na podzim 2016), nové i starší hity jako Standing At The Corner Of Your Heart, Letter To You či aktuální singl Hell.o. Čeká na vás zbrusu nový merchandise a po koncertě setkání a autogramiáda sympatické Lenny. Jako host se představí talentovaný Jakub Ondra, který se svým hitem On The Menu vede žebříčky hitparád.

Premiéra filmu Život na kolečkách – KINO Varšava

Snímek divákovi ukáže nejen to, jak vypadá Jakubův všední den, nebudou chybět ani emotivní chvilky, při kterých se budou řešit na příklad vztahy. S kamerou za zády Jakub navštíví svoji matku, mluvit se bude také o jeho vztahu k přítelkyni a přátelům. Ve filmu se budou plnit také některá Jakubova přání – diváci uvidí, jak se pět a dvacetiletý muž poprvé v životě proletěl letadlem nebo jak ho kamarádi vynesli na libereckou dominantu, horu Ještěd. Jakub také prozradí své plány do budoucna.

Elán Tour 2016 | 30 let výročí alba Hodina slovenčiny - Home Credit Aréna

Nejpopulárnější slovenská kapela Elán se po koncertní pauze vrátí na podzim do českých hal. Připomíná si 30. výročí od vydání nejúspěšnějšího alba Hodina slovenčiny a zároveň hodlá fanouškům představit ty nejlepší písničky z aktuální skvěle přijaté nahrávky Živých nás nedostanú. Dvouhodinový program doplní největší hity kapely, bez kterých si lze vystoupení Elánu jen těžko představit.

Sobota 1. 10.

3. ročník Dobročinného marketu a bazaru – Vratislavice Kulturní centrum 101010

Pomáhat je radost, a proto pojďte pomáhat na Dobročinný market a bazar “Krásné věci a dobré skutky“.  Jde o 3. ročník této akce a i letos se můžete těšit na spoustu krásných věcí a pestrý program. Na marketu se Vám představí různě zaměření prodejci z Libereckého kraje.  Během marketu a bazaru bude připraven i doprovodný program. Moderátorem akce bude Martin Kraus. Výtěžek z dobročinného marketu a bazaru bude kolovat na rozšíření terapeutických metod používaných pro děti s poruchou autistického spektra, s různým stupněm mentálního postižení.

Neděle 2. 10.

The Fourth Phase – budova M (koleje Harcov, Liberec)

Travis Rice představí svůj nový snowboardový film v globální online premiéře. Premiéra začíná přesně v 21:00. A co je vlastně TheFourth Phase? 26 000 km dlouhá cesta, během níž Travis sleduje hydrologický cyklus okolo Pacifiku. Jeho směr určuje sníh, led, déšť a skrze tyto elementy objevuje místa stvořená pro snowboarding z jiného světa. Adrenalin vám jistě bude proudit celým tělem.

Úterý 4. 10.

Lucie Bílá – Městské divadlo Jablonec nad Nisou

Na závěr festivalu "Město plné tónů" se představí několikanásobná Zlaté slavice za klavírního doprovodu Petra Maláska.  „Tímto koncertem oslavíme dvacetiletou spolupráci Lucie Bílé s jabloneckým divadlem i dětským pěveckým sborem Vrabčáci,“ připomíná Źur.

Autoři | Foto archiv

Štítky koncert, Lucie Bílá, Jakub Ondra, bazar, film, svatý Václav, kultura, Vladimír Boudník, kulturní akce, Travis Rice, Martin Kraus, Petr Malásek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Lenny, Elán i Lucie Bílá. Přelom září a října patří koncertům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.