Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Helena Sobková povypráví u Fryče o našem kraji a o Pohádce o Protržené přehradě

Přijďte strávit večer nad Pohádkou o Protržené přehradě a užijte si povídání o našem kraji se spisovatelkou, která je známá především knihami o Boženě Němcové a Kateřině Zaháňské. Helena Sobková bude hostem v knihkupectví a antikvariátu Fryč už ve středu od 17:00. Vstupné je 50 korun, studenti a senioři 30 korun.

"Svou knihou chci pohádkovou formou přiblížit mladé generaci historickou událost, která se udála 18. září 1916 v Jizerských horách. Využívám této příležitosti, abych poukázala také na krásy našich hor a vštípila dětem lásku k přírodě. Pokud se vydáte po stopách vodních skřítků, o kterých pohádkový příběh vypráví, projdete půvabnou horskou krajinou, Harrachovem a Mumlavskými vodopády počínaje, přes osadu Jizerku, až po horu Jizeru a Černá jezírka. Zde poblíž pramení řeky Černá a Bílá Desná a ne každý prameny těchto řek zná, najít studánku Dobrý Born /Dobrá voda/, je malé dobrodružství,“ říká autorka. Ta by podle svých slov chtěl vyprávěním vybídnout rodiče a děti k vycházkám a výletům, protože domov a jeho přírodní zvláštnosti a skvosty bychom měli dobře znát.

Čtyřiaosmdesátiletá Helena Sobková zaujala českou čtenářskou veřejnost prací Tajemství Barunky Panklové. Nové úvahy o narození a původu Boženy Němcové, za niž získala v roce 1992 tvůrčí prémii Českého literárního fondu. V průběhu bádání o původu Boženy Němcové měla možnost prostudovat i archiválie, deníky a korespondenci, jež se týkaly rodiny vévodkyně Zaháňské.

Štítky Helena Sobková, Božena Němcová, Přehrada Desná, Jizerské hory, kniha, Harrachov, Nadace Český literární fond, Jizera, Černá jezírka, Bílá Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helena Sobková povypráví u Fryče o našem kraji a o Pohádce o Protržené přehradě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.