Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Jablonce míří MIG 21, na liberecké výstaviště naopak veletrh Dům a bydlení

Liberecká Drbna si pro vás připravila další kulturní přehled na nadcházejících sedm dní. Na své si tentokrát přijdou milovníci hudby, vína, knih, ale také malířství a zábavy. Příští týden se navíc do Liberce vrací populární M.K. Show, která tento týdne hostuje v Praze.

Čtvrtek  13. 10.

Noc v knihkupectví - hudba, víno, knihy - Knihkupectví a antikvariát Fryč

Říkáte si, co byste dělali v noci v knihkupectví? Nejspíš budete překvapení, ale u Fryče vás od 19.00 čeká večer s oblíbenými tituly i novinkami. Večer, kdy není důvod spěchat. Večer setkání a rozhovorů inspirovaný tituly Velkého knižního čtvrtku. Hru „srdcem“ na perkusivní kytaru zpříjemní večer Tomáš J. Holý. Ochutnat můžete mimo jiné víno z Decanté, protože víno a knihy patří k sobě.

Julius Mařák - odpolední komentovaná prohlídka s kurátorem – Oblastní galerie Liberec

Michal Šimek, kurátor výstavy, vám představí novou výstavu věnovanou velikánovi českého malířství Juliu Mařákovi, jež dosáhl výrazného úspěchu ve Vídni před 150 lety. Výstava přináší ohlédnutí za nejvýznamnějšími okamžiky Mařákova více než čtvrt století trvajícího vídeňského pobytu.

Pátek – Neděle 14. – 16. 10.

Dům a bydlení Liberec – Výstaviště Liberec

Již tradiční prodejní a kontraktační výstava zaměřené na úpravu a zařízení interiérových a exteriérových částí našich obydlí proběhne v šesti pavilonech libereckého výstaviště. Vystavovatelé i letos připravili zajímavé akce, slevy a nabídky pro návštěvníky.

Sobota 15. 10.

O přeborníka Boudy 2016 – Lidové sady Liberec

Historie tohoto závodu se začala psát v roce 2011. Parta nadšenců, kteří si začali říkat Pomalí kluci, se rozhodla, že obnoví historii závodu, který kdysi býval velmi populární a jehož sláva postupně upadala, až se nakonec tento závod úplně vytratil z běžecké mapy. Takřka na koleni, bez zkušeností s pořádáním závodů se na to Pomalí kluci vrhli, dali dohromady pár poznatků ze závodů, které absolvovali oni sami a mohlo se začít s přípravami. Letos nás čeká již šestý ročník a byla by škoda, si tento krásný závod nechat ujít.

Podzimní Varšavohraní – kino Vašava Liberec

První ze série sezóních festivalů kina Varšava je tady. Celé podzimní Varšavohraní odstartují pražští Running Sushi v půl páté, sedět vás nenechají Tygroo a těšit se můžete třeba na  L*RU, Snap Call, Superhero Killer a DJ DaRoot. Bude to stát za to.

Japonský večer – Café Harlequin Liberec

Rýže, ocet, syrová ryba či čerstvá zelenina - to jsou hlavní znaky pro delikatesu pod jménem Sushi. Pokud patříte mezi milovníky tohoto pokrmu, pak je tento večer pro vás to pravé. Pod odborným dohledem šéfkuchaře z japonsko-thajské restaurace se během večera nejen dozvíte něco málo o historii sushi, ale budete mít možnost sami si umotat své sushi rolky nebo vytvořit nigiri.

Koncert kapely MIG 21 - Klub Woko Jablonec nad Nisou

Migové jedou na další turné a opět se zastaví i v Jablonci. Novinkou je, že s sebou přivezou i kytarový a klavírní záznam písní, tedy zpěvník. Koncert to bude jako vždy strhující, pozitivní a příjemně laděný a proto si ho nenechte ujít.

Sobota – Neděle 15. – 16. 10.

Ukliďme Jizerky – Jizerské hory

Jak se zapojit? Je to jednoduché – vyrazte na výlet a po cestě sbírejte odpadky. Až je neunesete, zanechte je na dobře viditelném a dostupném místě. Jejich polohu pak jednoduše nahlaste na telefonní číslo 734 206 747 nebo na emailu bednarova@projizerky.org . Pomůcky na úklid si samozřejmě můžete vyzvednout na daných infocentrech.

Úterý 18. 10.

M.K. SHOW - Kulturní centrum Vratislavice 101010

Již 29. díl show Martina Krause, charitativní a zábavná talk show, která má nejen pobavit diváky, ale také přispívat tam, kde je to potřebné uvítá jako hosty Janise Sidovského (manažera a producenta) a Jana Mühlfeita (kouče a mentora). Výtěžek bude kolovat k základní škole Liberecká v Jablonci nad Nisou.

Monika Absolonová - Lidové Sady Liberec 

Monika Absolonová a její pěvecké začátky sahají do roku 1983, kdy jako sedmiletá nastoupila do Kühnova dětského sboru. Počátkem 90. let začala navštěvovat hodiny zpěvu u Lídy Nopové a od roku 1996 studuje zpěv u profesora Eduarda Klezly.

Standardně se umisťuje na předních příčkách hudební ankety Český slavík, v níž dvakrát po sobě získala titul Skokan roku (2002, 2003). Za titulní roli v muzikálu Funny Girl získala divadelní cenu Thalie (2012). Na kontě má i nominaci na českou Gramy (dnešní Anděl) v kategorii Objev roku (1994) a na Cenu Thalie za titulní roli v muzikálu Kleopatra (2002).

Čtvrtek 20.10.

Vivaldiano město zrcadel - Městské divadlo Jablonec

Veleúspěšný projekt Vivaldianno, za kterým stojí klávesista skupiny Lucie Michal Dvořák a houslový virtuos Jaroslav Svěcený, je zpět! Původně experimentální hudební koncept, který své tvůrce nepřestává překvapovat vřelostí ohlasů publika, se za jedenáct let posunul do velkého koncertního show. Vivaldianno - Město zrcadel ztvárňuje příběh o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho a posluchačům nabízí barokní hudbu v netradiční moderní podobě za přispění těch nejlepších muzikantů a smyčcového orchestru.

Pátek 21.10.

THE TAP TAP poprvé v Liberci  - Oblastní galerie Liberec

Kapela studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu The Tap Tap není žádná rychlokvaška. Během 16 let existence si kapela poctivě prošlápla své místo v Českém šoubyznysu a mnohokrát úspěšně reprezentovala ČR i v zahraničí. Mezi jejich nejznámější skladby patří Řiditel autobusu. 

Nyní máte poprvé možnost vidět je na živo přímo u nás v Liberci, kde vystoupí, v rámci akce Týden s TULIPANEM.

Sobota 22.10.

Pole Warriors Sport 2016 - KC Vratislavice101010 

Druhý ročník sportovní soutěže v pole dance pro Liberecký kraj. Přijďte se podívat na nejlepší pole dancerky v kraji, které dokážou sobě i vám všem, že na to mají. Pole dance je nový velmi atraktivní sport spojující gymnastiku, tanec, akrobacii i jiné disciplíny. Soutěž nabídne jedinečnou show plnou emocí a úžasných výkonů.

Neděle 23.10.

Lordi - KC Vratislavice 101010 

Skandální salonní komedie o třech rozpustilých slovenských Lordech, kteří si v Londýně rozdělují dámy a za sexuální zážitky s nimi si nadělují červené a černé body. Jednoho večera však poruší svá pravidla a dojde ke katastrofě...

Čtvrtek 27.10.

Minipárty s Karlem Šípem a J. A. Náhlovským - Lidové Sady Liberec

Zcela nová talk show na motivy pořadu Všechnopárty.

Autoři

Štítky Liberec, Jablonec nad Nisou, Mig 21, víno, kniha, výstava, kongresové centrum, hudební skupina, veletrh, Julius Mařák, Praha, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Jablonce míří MIG 21, na liberecké výstaviště naopak veletrh Dům a bydlení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.