Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Jablonce míří veleúspěšný projekt Vivaldianno

Hned několik zajímavých tipů, kam vyrazit, si pro vás připravila Liberecká Drbna. Na druhou polovinu října je naplánováno několik koncertů i dalších kulturních akcí. Vyrazte třeba na komentované prohlídky do Oblastní galerie Liberec nebo na Vivaldianno město zrcadel.

Pondělí – sobota 17. 10. – 22. 10.

Týden s tulipánem

Již devátý ročník tradiční kulturní akce přichází na scénu. V rámci charitativního týdne vystoupí například v pátek světoznámá kapela studentů a absolventů Jedličkova ústavu Praha, a nebo můžete najít svou spřízněnou duši na seznamovací Black and white party (registrace je nutná předem) v divadelním klubu Jimmi´s.

Čtvrtek 20. 10.,

Oblastní galerie Liberec Karel IV. - komentovaná prohlídka výstavy

Jako každý čtvrtek přináší OG komentované prohlídky. Tentokrát po vedením Mgr. Jany Šubrtové-Kurešové, odborné pracovnice liberecké pobočky Národního památkového ústavu, kde se zabývá restaurováním movitých kulturních památek. Je tedy zřejmé, o čem bude dopolední i odpolední komentovaná prohlídka výstavy o umění od Lucemburků po Jagellonce na Liberecku a v Horní Lužici.

Guinnesův rekord, náměstí Dr. E. Beneše

Letošní Guinnesův rekord v rámcí týdne s Tulipánem bude na téma největší počet lidí připíjející si teplým nápojem. Přijďte se v takto sychravém počasí zahřát něčím teplým k pití na náměstí a třeba vytvoříme rekord. Nápoje budou k zakoupení přímo na náměstí.

Ivan Klíma – autorský večer, Knihkupectví a antikvariát Fryč

U Fryče se chystá autorský večer jednoho z nejvýznamnějších a nejpřekládanějších českých spisovatelů. Bude se číst z knih  "O lásce, tichu i zradě" a "Jak se nestát vrahem".  Jeho dílo je rozsáhlé a žánrově pestré: próza, dramata, reportáže, eseje, fejetony a knížky pro děti.

Vivaldianno město zrcadel - Městské divadlo Jablonec

Veleúspěšný projekt Vivaldianno, za kterým stojí klávesista skupiny Lucie Michal Dvořák a houslový virtuos Jaroslav Svěcený, je zpět! Původně experimentální hudební koncept, který své tvůrce nepřestává překvapovat vřelostí ohlasů publika, se za jedenáct let posunul do velkého koncertního show. Vivaldianno - Město zrcadel ztvárňuje příběh o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho a posluchačům nabízí barokní hudbu v netradiční moderní podobě za přispění těch nejlepších muzikantů a smyčcového orchestru.

Pátek 21. 10.

FPV Racing Vrtule2016 Liberec, areál TU Liberec

Přijďte si zazávodit nebo jen podívat. Divákům bude nabídnuta dobrou nálada, hudba, jídlo, pití a také možnost vyzkoušet si svoje schopnosti v ovládání kvadrokoptér. Pro piloty bude připravena trať o délce 550m přímo v areálu TUL. Registrace pilotů začíná v 10.00. Volné lety budou probíhat od 12.00. V následných kvalifikačních letech vám piloti ukážou schopnost držet pevné nervy. Nejlepší postoupí do finále, kde budou bojovat o zajímavé a hodnotné ceny.

NEBE & MIRAI - Vratislavice kulturní centrum 101010

Sympatické objevy české hudební scény – kapely Nebe a Mirai – spojí na podzim síly a vyjedou na klubové turné, které nese příhodný název „ZAJEDENPROVAZTOUR.CZ 2016“. Mezi zastávky společné tour patří i Vratislavice, kde vás čeká velká společná show, dvou hodinový set plný hudebních překvapení.

Sobota 22. 10.

Halloween 2016 – Královka, Janov nad Nisou

Chcete se bát? Nebo naopak někoho strašit? V tom případě by vám neměl uniknout Halloween na Královce. Tahle akce bude určitě nejstrašidelnější a nejzábavnější širokodaleko.

Pole Warriors Sport 2016 - KC Vratislavice101010 

Druhý ročník sportovní soutěže v pole dance pro Liberecký kraj. Přijďte se podívat na nejlepší pole dancerky v kraji, které dokážou sobě i vám všem, že na to mají. Pole dance je nový velmi atraktivní sport spojující gymnastiku, tanec, akrobacii i jiné disciplíny. Soutěž nabídne jedinečnou show plnou emocí a úžasných výkonů.

Ladybirds a Artmosphere – Klub Na Rampě, Jablonec nad Nisou

Doražte na parádní podzimní koncert dvou kapel. Ladybirds, známé jako jablonecké Berušky, zvou kapelu Artmosphere na společný večer. V odpoledních hodinách proběhnou dětská předkola hudebních soutěží Dětská Porta, Brána a Folky Tonk (to je soutěž pro zájemce do 26 let). Soutěžící mají vstup zdarma, kapela Atmosphere a Ladybirds jsou hosté těchto soutěží.

Jarret & Buty – Lidové sady, Liberec

Jarret představí novou desku Souhlásky a samohlásky a přijedou je podpořit hosté z nedaleké Ostravy.

Neděle 23.10.

Lordi - KC Vratislavice 101010 

Skandální salonní komedie o třech rozpustilých slovenských Lordech, kteří si v Londýně rozdělují dámy a za sexuální zážitky s nimi si nadělují červené a černé body. Jednoho večera však poruší svá pravidla a dojde ke katastrofě.

Autoři

Štítky hudební skupina, Jablonec nad Nisou, zrcadlo, Oblastní galerie v Liberci, Liberec, Drbna.cz, soutěž, koncert, kulturní akce, projekt, rekord, Halloween

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Jablonce míří veleúspěšný projekt Vivaldianno  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.