Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Na festivalu Benátská! v Liberci vystoupí v příštím roce Team

Slovenská kapela Team vystoupí na 25. ročníku festivalu Benátská! v létě příštího roku v Liberci. Organizátoři dnes v předstihu zveřejnili jména prvních účinkujících, dalšími jsou kapely Škwor, Alkehol, Törr, Harlej, Doga, Doctor PP nebo Walda Gang. Po několika letech se na festival vrátí i Aleš Brichta.

Team má za sebou podle Helcla vyprodané halové turné. "Vystoupení bude výjimečné už jen tím, že muzikanti v čele s Paľem Haberou plánují na příští léto pouze tři koncerty," informoval mluvčí festivalu Roman Helcl. Habera se na Benátské představí podruhé, jeho kapela zahraje své největší hity. Podle ředitele festivalu Pavla Mikeze byla volba Teamu od začátku jasná. "Právě pro tuto kapelu lidé na minulém ročníku Benátské! hlasovali v dotaznících, které se jich ptaly, koho by chtěli příští rok nejvíce vidět. Takže jim plníme přání," řekl Mikez. Podle něj si chtějí jubilejní ročník připomenout ve velkém. "Všechny plány budeme postupně odkrývat během roku," dodal.

I příští ročník bude jedno podium rockového festivalu vyčleněné pro dramaturgií zaměřenou na mladé návštěvníky. "Generaci youtuberů zastoupí Jakub Děkan a Band, Lipo, Nebe, Voxel, Sebastian, Pavel Callta či Paulie Garand," uvedl Helcl. Vyvrcholením na této scéně bude podle něj vystoupení rapera Marpa, který před nedávnem vyprodal Fórum Karlín.

Benátská! se příští rok uskuteční od 27. do 30. července ve sportovním areálu v libereckém Vesci, kde se koná od roku 2012. Letos byl největší hvězdou Tom Jones, lístek na čtyřdenní festival si zakoupilo zhruba 19.000 lidí.

Autoři | Foto o2arena.cz

Štítky festival, hudební skupina, Liberec, Aleš Brichta, Alkehol, Harlej, Škwor, Törr, tým, Tom Jones, Pavel Callta, Jakub Děkan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu Benátská! v Liberci vystoupí v příštím roce Team  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.