Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Shotgun: Víc v Libereckém kraji neuvidíte

Hrad Grabštejn se o víkendu proměnil na audiovizuální objekt. Na nádvořích hradu probíhal festival Shotgun. Ojedinělý festival poskytl divákům a posluchačům maximum, které bylo srovnatelné se zahraniční festivalovou produkcí. Překvapením nebyli samotní producenti a DJ´s, ale celkový pocit z atmosféry.

Festival se po jedenácti letech přesunul z areálu Kristýny na hrad Grabštejn. Rozdíl byl opravdu znát. V nočních hodinách stojíte na nádvořích hradu a poslucháte zahraniční interprety a jste obklopeni projekcí, to je faktor, který mění festival na vznešenou intelektuální posluchárnu, která vás nutí přemýšlet nad každým tónem.

Shotgun představuje především zahraniční autory elektronických žánrů. Tito autoři se běžně neobjevují v hitparádách, ale patří k tomu nejlepšímu, co můžeme v této oblasti poznat. Hudebníci se představovali na dvou nádvořích, na které navazovala zahrada, která nabízela místo k odpočinutí. Velmi mě těší, že v Libereckém kraji existuje něco co je srovnatelné se zahraničím. Shotgun je přehlídkou nejlepší elektronické hudby, za kterou by se člověk musel vydat do Berlína, nebo až do Londýna.

Pocit, který ve vás audiovizuální masáž zanechá je euforický a nezapomenutelný. Na festivalu se představili Akkord (Synkro+Indigo), Frederic Robinson, Consequence či Troy Gunner. Rovné beaty zastoupili Deadbeat, Lena Willikens, nebo Marcellis. Z české scény se na podiu objevil třeba Josef Sedloň, či Misologi. O vizuální efekty a mapping se především starali Black Division a liberecký Stroj_.

Napsal Oskar Stolín

Štítky festival, nádvoří, Liberecký kraj, Grabštejn, hrad, Josef Sedloň, Berlín, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Shotgun: Víc v Libereckém kraji neuvidíte  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.