Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Varšava se probudí ze zimního spánku koncem února

Zimní přestávka v kině Varšava brzy skončí. Už koncem února kino ožije po nutné zimní pauze, při které členové sdružení Zachraňme kino Varšava provedli nutnou rekonstrukci. Na filmové nadšence čeká Snow film fest, který nabídne špičkové filmy o extrémním lyžování nebo třeba snowboardingu.

Letošní program kina je mnohem obsáhlejší. „Návštěvníci se mohou letos těšit například na Febiofest, festival Jeden svět nebo na mezinárodní filmový festival Nisa, který představuje tvorbu sousedních zemí,“ uvedl za občanské sdružení Ondřej Pleštil.

Členové sdružení tak mají posledních pár týdnů na dokončení rekonstrukce topení, rozvodů elektřiny a vody a opravu sálu. Dobrovolníci dostali téměř dvoumilionový příspěvek na opravu od města, které prodalo pizzerii Maškovka. Právě tolik je podle projektové dokumentace potřeba na nejnutnější opravy.

Projekt na záchranu zchátralého kina připravuje sdružení Zachraňme kino Varšava už více než rok. Chce z Varšavy vybudovat s pomocí evropských dotací multikulturní centrum, v němž by se vedle filmových představení odehrávalo i divadlo nebo tanec. Zázemí pro svůj dramatický kroužek by zde měla najít také Základní umělecká škola Liberec.

Podle projektu by kompletní rekonstrukce měla přijít na zhruba 20 milionů korun. Z toho 17 milionů by sdružení chtělo získat z evropských dotací. Část povinné spoluúčasti jim přislíbil Liberecký kraj.

Štítky Varšava, kino, oprava, film, Jeden svět, Febiofest, hibernace, Lužická Nisa, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Varšava se probudí ze zimního spánku koncem února  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.