Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Opravy silnic na Frýdlantsku pokračují bez problémů

Na obhlídku krajských silnic zničených povodněmi v roce 2010, na kterých byly teprve letos zahájeny opravy, se vydal závěrem minulého týdne ekonomický náměstek hejtmana LK Marek Pieter. Zajel na Frýdlantsko a do jeho obcí.

Náměstek se zajímal se zejména o dodržování termínů realizace staveb. Společně s ředitelem Krajské správy silnic Libereckého kraje Janem Růžičkou a vedoucím odboru dopravy Krajského úřadu LK Janem Čápem si prohlédli silnice III/27252 ve Vítkově, III/0353 a III/0357 v úseku Víska – Višňová – Poustka a II/290 Frýdlant – Bílý Potok (1. etapa). Během cesty se také zastavili v Heřmanicích, kde rekonstrukce silnice III/3513 a III/0515 za 186 mil. Kč skončila již v srpnu.

Co se týká termínů předání staveb, tak největší obavy máme kvůli silnici ve Vítkově, a to i přestože máme smluvní sankce za každý den prodlení,“ říká náměstek Pieter. V rámci akce za 97 mil. Kč je obnoveno deset opěrných zdí a tři mosty, součástí jsou také přeložky inženýrských sítí a oprava asfaltových povrchů. Rekonstrukce má být hotová do konce letošního roku. Další zastávkou byly silnice III/0353 a III/0357 v úseku Víska – Višňová – Poustka, jejichž oprava je u konce a stavba se slavnostně otevře 17. prosince.

S průběhem stavebních prací jsme spokojeni. Kromě Heřmanic a Višňové jsou hotové i první etapy Frýdlant a Chrastava. Příští rok opravy povodňových akcí z roku 2010 dokončíme,“ doplňuje náměstek Marek Pieter s tím, že Liberecký kraj pevně dodržuje smluvní ujednání ve věci předávání staveb.

Napsala redakce

Štítky silnice, Frýdlantsko, Marek Pieter, oprava, Liberecký kraj, Frýdlant, Víska, Poustka, Heřmanice, Bílý Potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy silnic na Frýdlantsku pokračují bez problémů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.