Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Liberec zaplatil v exekuci přes 600 tisíc korun, část chce získat zpět

Liberec musel v exekuci zaplatit přes 600 tisíc korun. Peníze už z jeho účtu odešly, město ale zároveň podalo návrh na částečné zastavení exekuce. Peněz se v exekuci domáhala firma REAL SPACE, která je s městem ve sporu, jenž ještě zcela neskončil. Město proti pravomocnému verdiktu soudu podalo dovolání k Nejvyššímu soudu.

Společnost REAL SPACE plánovala výstavbu bytového domu ve Svojsíkově ulici. Proti záměru se postavili někteří zastupitelé, obyvatelé z okolí proti stavbě sepsali petici. Společnost ale vyhrála se svým projektem v roce 2007 výběrové řízení. Prodej pozemku i jeho zástavbu schválilo zastupitelstvo o rok později. Projekt se však neuskutečnil a skončil u soudu.

Firma po městě požadovala přes šest milionů korun, které vynaložila v souvislosti s projektem. Odvolací soud loni na podzim její požadavek zamítl a nařídil, aby město firmě vrátilo pouze zaplacené nájemné 413 tisíc korun plus úroky. Město odmítlo zaplatit do doby než rozhodne Nejvyšší soud. V následné exekuci se vymáhaná částka zvýšila zhruba o polovinu.

Výsledek sporu sice považuje radnice za úspěch, nesouhlasí ale s tím, jak bylo rozhodnuto o nákladech.

"Odvolací soud městu nepřiznal náhradu nákladů za právní zastoupení ani nárok na výdajové paušály," uvedl právní zástupce města Michal Tandler. Jde zhruba o 300 tisíc korun, o které chce město snížit částku, kterou má v exekuci zaplatit. Proto podalo dovolání i návrh na částečné zastavení exekuce.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky exekuce, Liberec, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec zaplatil v exekuci přes 600 tisíc korun, část chce získat zpět  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.