Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vedení Liberce se neshodlo na investicích do Lesního koupaliště. Cena rekonstrukce se měla zdvojnásobit

Vedení Liberce se neshodlo na zvýšení investic do Lesního koupaliště z osmi na 15 milionů korun. S jeho obnovou začalo město loni. Letos se tak budou dělat jen nejnutnější úpravy, aby bylo možné areál uprostřed lesa v Lidových sadech od léta využívat ke koupání. Podle náměstka primátora Jana Korytáře (Změna pro Liberec), který projekt prosazoval, půjde o minimalistickou variantu.

Podle primátora Tibora Batthyányho (býv. ANO) se ale právě na tomto řešení v září 2016 dohodli. "Když jsme schvalovali projektový záměr k revitalizaci koupaliště, tak jsme pro něj zvedli ruku s tím, a byli jsme o tom náměstkem Korytářem ujištěni, že cena nepřesáhne osm milionů korun," uvedl primátor.

Korytář nevidí šanci, že by dokázal zvýšení za současného stavu prosadit. "Neexistuje pro to politická vůle," uvedl. O investicích plánovaných ve druhé etapě tak bude muset podle něj rozhodnout až zastupitelstvo, jež vzejde z podzimních voleb.

Letní koupaliště na úpatí Jizerských hor vzniklo těsně po druhé světové válce. Areál nefungoval od roku 2001 a zarůstal náletovými dřevinami. O jeho obnově se v Liberci léta diskutovalo, dokonce vzniklo několik projektů. Rekonstrukce na plnohodnotné koupaliště by přišla až na sto milionů korun, i proto nakonec zvítězila levnější varianta s maximální cenou do osmi milionů korun.

S obnovou zchátralého areálu začalo město loni, kdy do něj investovalo 5,6 milionu korun, nejvíc do opravy bazénové vany. Zbývajících 2,4 milionu se použije letos. "Mimo jiné na zajištění zdroje pitné vody, mobiliář, WC, převlékárny, opravu cesty, dokončení terénních úprav v areálu a obnovu hřiště," uvedl Korytář. Radnice letos uvolní dalších 1,6 milionu na opravy přístupových cest, zejména Tiché stezky. Opravit je třeba mostky, vybudovat se musí povalový chodník na zamokřených místech, a pokud nějaké peníze zbudou, použijí se na úpravu parkovacích ploch vedle zoo.

Ve druhé etapě se počítá s výstavbou nového objektu, v němž by bylo zázemí pro sportovní oddíl TJ Dukla, Městské lesy, správu a údržbu areálu, kiosek, krytá terasa a sauna. V plánech je i vybudování hřišť na plážový volejbal, ohniště s amfiteátrem s vytvoření vodních prvků pro děti.

Štítky Liberec, Lesní koupaliště, Jan Korytář, koupaliště, rekonstrukce, Tibor Batthyány, investice, oprava, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Liberce se neshodlo na investicích do Lesního koupaliště. Cena rekonstrukce se měla zdvojnásobit  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.