Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další zvrat. Liberec nakonec povede trojkoalice ze Starostů, ANO a ODS

Několik zvratů přinesla jednání o budoucí liberecké vládě. Nejprve vše vypadalo na trojkoalici Starostů, ANO a ODS, jenže ANO s občanskými demokraty spolupráci odmítlo. Pak probíhala další jednání a ANO nakonec názor změnilo a trojkoalice bude. Koaliční dohodu zástupci podepíší příští týden.

Starostové s ANO a ODS se sešli už během volební soboty ve chvíli, kdy se ještě sčítaly volební výsledky. A vše vypadalo tak, že trojkoalice vznikne velmi rychle. Jenže ANO poté odmítlo spolupráci s ODS. Spekulovalo se o zásahu Andreje Babiše, a také o špatné pověsti občanských demokratů v Liberci. „Narazili jsme na problémy z minulosti, postupně se ale řada věcí vyjasnila, nebo jsme našli řešení. Zejména jsme ale mluvili o budoucnosti a spolupráci,“ vysvětlil lídr Starostů Jaroslav Zámečník.

Nové liberecké zastupitelstvo bude mít nově jedenáctičlennou radu. V ní budou mít pět členů Starostové, čtyři ANO a dva ODS. Koaliční smlouva by pak měla být podepsaná do konce října.

Starostové budou mít primátora Jaroslava Zámečníka, náměstka pro technickou správu města, kterým by měl být Jiří Šolc a také náměstka pro kulturu a školství, tím bude Ivan Langr. Hnutí ANO bude mít statutárního náměstka pro rozvoj a investice a také náměstka pro ekonomiku.

„Už před volbami jsme si přáli širokou koalici tak, jak je na Libereckém kraji, kde ta práce funguje. Koalice tak bude složená z jednatřiceti zastupitelů, což je nejvíc v historii Liberce,“ dodal Zámečník. V opozici tak zůstane Změna a Liberec otevřený občanům.

Autoři | Foto Starostové pro Liberec

Štítky ANO 2011, ODS, Liberec, Starostové a nezávislí, Jaroslav Zámečník, Andrej Babiš, Ivan Langer, Jiří Šolc

Další zvrat. Liberec nakonec povede trojkoalice ze Starostů, ANO a ODS  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.