Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nesnáším fašistické kolaboranty. Někdo polepil kancelář SPD v Liberci, podepsal se jako Pérák

Výlohu regionální poslanecké kanceláře SPD v Železné ulici v Liberci minulou neděli někdo polepil samolepkami s různými hesly. Podepsal se jako Pérák, tedy legendární fiktivní válečný hrdina, který bojoval proti nacistům. Celou věc řeší policie.

„Nesnáším fašistické kolaboranty.“ „Mám rád tuhle zemi a nenechám ji rasistům.“ Taková hesla jsou na nálepkách, kterými někdo polepil výlohu poslanecké kanceláře libereckého poslance Radovana Vícha. Došlo k tomu v noci na neděli 4. srpna.

„Nenávist novodobých neomarxistů a sluníčkářů je neskutečná. Hnutí SPD nemá ve svém programu nenávist k jakékoliv etnické skupině. Nejsme rasisté ani fašisté. Naopak, podporujeme vlastenecké cítění. Právě ale příznivci a šiřitelé těchto nenávistných projevů potom vzbuzují nenávist ve společnosti,“ brání se nařčením z nálepek liberecká SPD na svém Facebooku.




Na místo přivolali policii, která celou věc řeší. „Policie provedla ohledání, pořídila fotodokumentaci a zahájila v dané věci šetření o jehož výsledku a závěrech budeme, podle jejich vyjádření, informováni do 14 dnů,“ dodala SPD.

Nálepky byly podepsány jménem Pérák, což je vymyšlená postava, která ve druhé světové válce bojovala proti nacistům a kolaborantům.

Kancelář SPD je sídlem poslance za Liberecký kraj Radovana Vícha. Ten na sebe zřejmě nejvíce upozornil na konci roku 2017, kdy se na sněmu evropských nacionalistických a protiimigračních stran v Praze musel podle svých slov bránit pěstí jednomu z účastníků protestů proti konání této akce.

Vích je také zastupitelem Libereckého kraje, členem předsednictva celostátní SPD a předsedou krajské organizace. Do městského zastupitelstva se ale SPD v říjnových volbách nedostala. 

Autoři | Foto SPD Liberecký kraj

Štítky spd, spd liberec, kancelář, poslanec, radova vích, pérák, Liberec, policie, samolepka, Radovan Vích, druhá světová válka, Liberecký kraj, Facebook, Praha

Nesnáším fašistické kolaboranty. Někdo polepil kancelář SPD v Liberci, podepsal se jako Pérák  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.