Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Padesátka lidí protestovala proti účasti premiéra na sázení Gándhího aleje ve Vyskři. Je to jejich právo, řekl Babiš

Protesty zhruba 50 lidí včetně několika dětí provázely dnešní sázení ovocné aleje k 150. výročí narození Mahátmy Gándhího ve Vyskři v Českém ráji. Nevoli demonstrantů vzbudila účast premiéra Andreje Babiše (ANO).

„Alej ano, ale Babiš ne," řekl jeden z účastníků protestu, osmdesátiletý Slavomír Říman z Vyskře - Skalan. „Nesouhlasíme s Andrejem Babišem, s jeho politikou, s jeho zařazením do vlády, s jeho kauzami. Prostě je to hrůza, to se nedá přehlížet, akceptovat. Jeho návštěva pro nás není slavnostní, ale demotivující," dodal.

Demonstranti během sázení šli za premiérem a pokřikovali na něj a ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) různá hesla jako „To je byznys" nebo „20 stromů a svědomí je čisté".

„Máme svobodu, demokracii, tak si toho važme, to jsme chtěli. Lidé vyjadřují názor, já jim to neberu," řekl Andrej Babiš. To, že protestují, mu podle jeho vyjádření nevadilo. „Je to jejich právo, oni protestují na základě vylhaných věcí, ale já je asi těžko přesvědčím," dodal.

Stromy sázeli čeští politici spolu s indickou velvyslankyní Narindrou Čaunanovou. „Je mi velkou ctí, že při výročí 150. výročí narození Mahátmy Gándhího právě tady na Vyskři takový počin vznikl," řekl starosta obce Jan Kozák. V aleji dlouhé 1,5 kilometru poroste na 150 původních druhů hrušní, třešní a švestek.

Autoři | Foto MŽP

Štítky Indie, příroda, Babiš, protest, gándhího alej, Andrej Babiš, Mahátma Gándhí, alej, sázení, ANO 2011, Český ráj, Richard Brabec, Jan Blahoslav Kozák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padesátka lidí protestovala proti účasti premiéra na sázení Gándhího aleje ve Vyskři. Je to jejich právo, řekl Babiš  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.