Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Patnáct let v Unii, co bude dál? Do Liberce přijedou debatovat senátor Hampl i poslanec Farský

Jak proměnilo Českou republiku patnáct let v Evropské unii? Jak se žije běžnému občanu v dnešní Evropě? Na jaká témata bychom se měli soustředit a co byste změnili Vy? V libereckém knihkupectví Fryč se chystá zajímavá debata s několika hosty.

Na debatě vystoupí senátor Václav Hampl, poslanec Jan Farský a Vladimír Bartovic, ředitel Institutu pro evropskou politiku Europeum. Akce začíná ve čtvrtek v osmnáct hodin v knihkupectví u Fryče v Pražské ulici.

Vladimír Bartovic, ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM

V roce 2014 byl jmenován členem externího poradního týmu ministra zahraničních věcí ČR pro oblast zahraniční a evropské politiky a členem Programové rady Česko – polského fóra. V roce 2015 byl zvolen členem výkonného výboru Asociace pro otevřenou společnost PASOS. Vystudoval mezinárodní obchod a mezinárodní politiku na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze. Studoval též na Fakultě politických věd a sociologie Univerzity v Granadě. Mezi lety 2011 a 2012 působil jako ředitel Odboru strategických analýz a plánování na Ministerstvu zahraničních věcí Slovenské republiky. Pracoval rovněž jako editor časopisu Integrace. Přednáší témata související s evropskou integrací na Institutu pro veřejnou správu a v České národní bance.

Jan Farský, poslanec

Pan Farský absolvoval semilské gymnázium a poté vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity. Od května 2010 působí jako poslanec Poslanecké sněmovny PČR, kde je zároveň členem Výboru pro evropské záležitosti. K tomu také v letech 2008 až 2010 a poté od 2016 do 2018 působil jako zastupitel Libereckého kraje a v letech 2006 až 2014 starosta města Semily.

Václav Hampl, senátor

Po maturitě na Gymnáziu Nad Štolou vystudoval biologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Od roku 1991 do roku 1996 pracoval na výzkumu plicních cév na Lékařské fakultě University of Minnesota v USA a od roku 2002 je profesorem fyziologie na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 2006 do roku 2014 působil jako rektor Univerzity Karlovy. V roce 2014 byl zvolen senátorem, kde působí doposud. V Senátu byl pan Hampl také zvolen předsedou Výboru pro záležitosti Evropské unie.

Autoři | Foto vaclav-hampl.cz

Štítky debata, fryč, EU, Farský, Hampl, Evropská unie, Václav Hampl, Jan Farský, Liberec, Česko, Evropa, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM, Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Univerzita Ka

Patnáct let v Unii, co bude dál? Do Liberce přijedou debatovat senátor Hampl i poslanec Farský  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.