Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na dnešním zastupku vystoupí Extinction Rebellion. Na místě aktivisté symbolicky zemřou

Hnutí Extinction Rebellion vystoupí na dnešní zasedání libereckého zastupitelstva. Chtějí tak vedení města upozornit na důsledky klimatické změny a zároveň přednést své požadavky.

Hnutí již v listopadu zaslalo zastupitelstvu otevřený dopis, i tím se dnes chtějí aktivisté na zastupitelstvu zabývat. „V souvislosti s tím přednesou zástupci hnutí své požadavky a symbolicky zemřou, aby tím dali najevo vážnost stávající situace,“ sdělila Extinction Rebellion Liberec za Zuzana Žežulková Maličká.

Aktivisté chtějí, aby zastupitelé vyhlásili stav klimatické nouze. Před nedávnem proběhla i výzva, do které se zapojilo na 11 000 vedců z celého světa. „Společně vyzvali společnost k hluboké přeměně v souvislosti s dopady klimatické změny,“ informovala Žežulková Maličká.

Do současné chvíle se vyhlásilo stav klimatické nouze více než 1300 jurisdikcí. „Chceme, aby to samé udělalo i město Liberec,“ dodává zástupkyně hnutí. Zároveň hnutí po Liberci požaduje, aby přijal jasnou vizi v dané oblasti, efektivně naplňoval plány udržitelného rozvoje a zapojil do debaty o klimatické krizi veřejnost formou veřejného fóra, na kterém by byli přítomni experti, zástupci města i jeho obyvatelé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Mocňák

Štítky Extinction Rebellion, zastupitelstvo, Liberec, město, Extinction Rebelion, klimatická krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dnešním zastupku vystoupí Extinction Rebellion. Na místě aktivisté symbolicky zemřou  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.