Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jan Korytář končí v politice. Po porážce v krajských volbách rezignoval i na post městského zastupitele

Jedna z nejvýraznějších tváří liberecké politiky posledních let odchází. Jan Korytář po porážce v krajských volbách rezignoval i na pozici zastupitele Liberce.

„V politice jsem 16 let, svoje jsem si odpracoval, stálo to hodně času, peněz i úsilí. Zažil jsem velké úspěchy i prohry. Nelituju toho, byla to skvělá životní zkušenost. A vlastně i životní lekce,“ řekl Jan Korytář už krátce po krajských volbách, ve kterých jeho Změna získala jen 1,5 procenta hlasů.

Korytář poté oznámil, že si své další působení v politice musí rozmyslet, v úterý pak primátorovi i zastupitelům rozeslal rezignační dopis. Podle serveru Náš Liberec kromě toho opustil i pozic předsedy i člena finančního výboru, člena redakční rady radničního zpravodaje, člena dozorčí rady TSML a člena dozorčí rady ZOO.

„Moje dlouholeté přesvědčení, že lze některé změny, které vidím jako důležité, prosadit aktivním působením v politice, se střetlo s realitou a dostalo zásadní trhliny. Začínám si uvědomovat, že ke změnám, které vnímám jako potřebné, vede cesta asi jinudy,“ okomentoval Korytář.

Zastupitelem byl od roku 2006. Dvakrát dokázal v Liberci vyhrát volby se Změnou pro Liberec, uspěl i v krajských volbách v roce 2012. Poté ale jeho Změna postupně ustupovala z pozic, nakonec ho opustili i dlouholetí kolegové Jaromír Baxa a Zuzana Kocumová

Do letošních krajských voleb šel nakonec opět se Změnou, když se nevešel na kandidátku uskupení PRO KRAJinu. Po porážce ve volbách pak bylo jasné, že brzy dojde k zásadnímu rozhodnutí.

„Před 26 lety jsem zakládal neziskovou organizaci, která má jednoduché motto, které vystihuje její činnost: „Pro lidi, pro přírodu". To mi dává smysl i nadále, jen cesta povede asi trochu jinudy, než doposud,“ uzavřel teď už bývalý politik.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Korytář

Štítky Jan Korytář, politika, odchod, krajské volby, Liberec, Zuzana Kocumová, Jaromír Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Slípka

A jsou dnes i dobré zprávy, a ne že ne ;)

Středa, 21. října 2020, 17:03Odpovědět

Jan Korytář končí v politice. Po porážce v krajských volbách rezignoval i na post městského zastupitele  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.