Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výkřiky zastupitelů, napsal primátor do zpravodaje ohledně bytových družstev. Teď ho kritizují koaliční partneři

Převod městských podílů v bytových družstvech do vlastnictví lidí se už nějaký pátek táhne. Připraveno bylo už několik variant, naposledy se vyjádřila tři ministerstva, že staré smlouvy lze bez obav nahradit novými. Zdálo by se, že vše míří do finále ke spokojenosti všech, přesto se ještě vlna emocí zvedla. Primátor Zámečník totiž v posledním čísle zpravodaje označil vystoupení některých zastupitelů za výkřiky. V tom se ale našli i koaliční partneři, kteří primátora za článek kritizují.

„Liberecký primátor Jaroslav Zámečník totiž za výkřiky označil v posledním Zpravodaji Liberec tvrzení některých libereckých zastupitelů, že neplatné smlouvy se mají dodržovat. Tak bychom ho chtěli ujistit, že to výkřiky určitě nebyly. Obzvlášť, když jim dala v podstatě zapravdu hned tři ministerstva najednou. Šlo především o to, že by mělo platit, co je v těchto konkrétních nešťastných smlouvách mezi městem a družstevníky uvedeno,“ ohradila se liberecká buňka hnutí ANO.

Podle ANO nakonec právě i Starostové po roce otočili. „Uznali, že město nemůže chtít po družstevnících další peníze za byty, které již jednou zaplatili,“ dodalo ANO.

To ve svém vyjádření vyjádřilo také lítost nad tím, že družstevníci takovou dobu nevědí, na čem vlastně jsou. „Politici rozhodují o různých věcech jako na běžícím pásu. Každý družstevník má ale svůj nezaměnitelný příběh, jsou to lidé, kterým jde v této kauze především o domovy, které léta budovali. Dočkají se tedy v příštím Zpravodaji Liberec místo výkřiků třeba omluvy?“ ptají se.

A vyjádření primátora se dotklo i druhého koaličního partnera z ODS. „Jediné výkřiky, které jsme mohli zaznamenat, byly ze strany primátora Zámečníka, radního Michal Hrona a jimi najatých právníků,“ napsala liberecká ODS v prohlášení.

Podle ODS není možné nechat přijmout družstevníky něco, co sami nechtějí. „Nehledě na to, že pan primátor Jaroslav Zámečník, který dnes zcela nesmyslně mluví o „svinčíku z minulosti“, byl jako zastupitel této „minulosti“ na rozdíl od nás ostatních součástí,“ rýpli si politici z ODS.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky politika, Liberec, byty, interma, ODS, ano, starostové, primátor, Jaroslav Zámečník, ANO 2011, Starostové a nezávislí, bytové družstvo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výkřiky zastupitelů, napsal primátor do zpravodaje ohledně bytových družstev. Teď ho kritizují koaliční partneři  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.