Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Petr Pavel má podporu hnutí Starostů v Libereckém kraji. Babiše naopak kritizují

Kandidát na prezidenta Petr Pavel získal podporu hnutí Starostů pro Liberecký kraj. Ti upozorňují na nepravdivé informace, které ve své předvolební kampani uvádí Andrej Babiš. Týká se to například miliardové podpory výstavby liberecké nemocnice nebo rychlého spojení mezi Libercem a Prahou.

Starostové pro Liberecký kraj (SLK), odnož hnutí STAN, aktivně podpoří Petra Pavla v druhém kole prezidentských voleb. Podpora z jejich strany bude formou billboardů, plakátů na výlepových plochách, inzerátů v denním tisku i prostřednictvím sociálních sítí. Zároveň chce SLK poukázat na sliby druhého kandidáta na prezidenta Andreje Babiše (ANO), které podle nich nesplnil. 

„Klid a rozvaha Petra Pavla během celé prezidentské kampaně jsou pro nás příslibem, že v případě jeho zvolení prezidentem republiky výraznou měrou přispěje ke spojení v této chvíli tolik rozdělené společnosti," řekl předseda SLK a hejtman města Liberec Martin Půta.

Za zavádějící a nepravdivé naopak SLK považuje informace, které ve své předvolební kampani uvádí Babiš. Podle hnutí mezi ně patří i jeho inzeráty o pomoci občanům Libereckého kraje. Podle hnutí nebyl splněn ani jeden z jeho slibů, které učinil ještě jako premiér při jeho návštěvě Libereckého kraje v roce 2018.

Hnutí konkrétně zmiňuje podporu výstavby liberecké nemocnice miliardou korun, prosazení rychlého železničního spojení mezi Libercem a Prahou, zajištění peněz na obnovu Ralska, obnovu areálu skokanských můstků v Harrachově nebo urychlení výstavby silnice na Frýdlant.

„Myslím, že je na čase, aby se lidé po celém našem kraji dozvěděli, jak dopadly všechny sliby, které jim Andrej Babiš před časem dal," dodal Půta. Opět k tomu hnutí využije billboardy, plakáty i sociální sítě.

Babiš v rámci své předvolební kampaně v pátek návštívil Liberec a Jablonec nad Nisou. Po celou dobu byl obklopen nejen příznivci, ale i odpůrci, hlasitější byli kritici. V obou městech vyhrál první kolo prezidentské volby Petr Pavel.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Drbny

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Jablonec nad Nisou, Starostové pro Liberecký kraj, Pavel, Babiš, volby, prezident

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pavel má podporu hnutí Starostů v Libereckém kraji. Babiše naopak kritizují  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.