Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Prezident Pavel navštíví Liberecko, setká se i se zdravotníky či vojáky

Prezident Petr Pavel s manželkou bude příští týden ve středu 26. dubna na Liberecku. Setkat se chce se zástupci kraje, starosty, zdravotníky, vojáky a bude mít i debatu s veřejností, informovala prezidentova mluvčí Eva Hromádková. Návštěva Libereckého kraje je druhou tuzemskou cestou po Pavlově březnové inauguraci. Jako první navštívil koncem března Moravskoslezský kraj. Ještě před ujmutím se prezidentského úřadu navštívil Ústecký a Karlovarský kraj.

Prezident s manželkou nejprve navštíví příhraniční Nové Město pod Smrkem ve Frýdlantském výběžku, kde mimo jiné navštíví bývalý areál Textilany.

Následně v Liberci čeká Pavla prohlídka kasáren 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany Liberec a zúčastní se také slavnostního zahájení výstavby pavilonu centra urgentní péče v areálu nemocnice za více než tři miliardy korun. V nemocnici bude také besedovat se zaměstnanci. Součástí jeho programu je také jízda v tramvaji do Lidových sadů, kde v tamním kulturním centru bude mít besedu s veřejností.

Pavel krátce po svém vítězství v prezidentských volbách uvedl, že by rád navštívil nejdříve kraje, ve kterých získal větší podporu jeho protikandidát, předseda hnutí ANO Andrej Babiš. V Libereckém kraji zvítězil Pavel ve všech okresech s výjimkou Českolipska a také ve všech okresních městech vyjma České Lípy, kde bodoval Babiš. Vítězství ale bylo velmi těsné, Babiš dostal v České Lípě o 34 hlasů víc než Pavel. Celkově v Libereckém kraji zvítězil s výrazným náskokem Pavel, když pro něj hlasovalo 58,81 procenta voličů.

Bývalý prezident Miloš Zeman navštívil Liberecký kraj naposledy v květnu 2017, zatímco v prvním volebním období přijel do Libereckého kraje čtyřikrát, ve druhém ani jednou. Každá z návštěv stála kraj přes 300 tisíc korun a hejtman žádal, aby se prezidentská kancelář na financování podílela. Zeman to odmítl.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky ČR, Pavel, správa, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Pavel navštíví Liberecko, setká se i se zdravotníky či vojáky  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.