Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Reakce ODS. Kvůli podezření z korupce strana vyloučila Židka i Syrovátka

Dosavadní náměstek libereckého primátora Petr Židek a podnikatel a šéf Syner Group Petr Syrovátko už nejsou členy ODS. V pátečních večerních hodinách o tom rozhodla výkonná rada strany, která jim ukončila členství. Reaguje tak na korupční kauzu, která se v Liberci v těchto dnech řeší, a právě Židek a Syrovátko v ní figurují.

„Petr Židek byl vyzván, aby z věci vyvodil patřičné důsledky, a rezignoval na své funkce, nicméně výzvu odmítl. Ve stejné věci byl Petr Syrovátko vyzván k pozastavení členství,“ uvedl mluvčí ODS Jakub Skyva.

Jenže podle něj ani jeden výzvu neakceptoval. „Proto Výkonná rada ODS využila těchto mimořádných nástrojů,“ dodal. Výkonná rada navíc podle něj rozhodla o zrušení Místního sdružení Liberec. „Tím došlo k jeho zániku,“ potvrdil.

V korupční kauze spojené s libereckou radnicí je obviněný i předseda představenstva liberecké stavební, developerské a investiční společnosti SYNER Group a prezident hokejového klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko. Usnesení o zahájení...

ODS tak rychle zareagovala na dnešní informace některých médií, která mají k dispozici neveřejný soudní příkaz, který popisuje jednání Syrovátka a Židka. Syrovátko podle dokumentu uplácel náměstka primátora Židka, který pak dlouhodobě hájil zájmy firmy Syner při jejích developerských projektech a vynášel jí tajné informace, například o podmínkách soutěže na miliardovou opravu plaveckého bazénu.

Seznam Zprávy a také server iDNES.cz napsaly, že Židek je podezřelý z toho, že od Syneru získal 1,7 milionu korun a za výhodných podmínek také byt, který byl oficiálně napsaný na politikovu dceru. Židek nechtěl na dotazy serverů reagovat. Uvedl, že podepsal mlčenlivost.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ODS a Bílí Tygři Liberec

Štítky ods, korupce, liberec, židek, syrovátko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kontroverz

Tak aspoň že Červinka vám tam zůstal :-D

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 22:33Odpovědět

Reakce ODS. Kvůli podezření z korupce strana vyloučila Židka i Syrovátka  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.