Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Starostové pro Liberecký kraj představili kandidáty do zastupitelstva i Senátu

Kampaň před krajskými a senátními volbami na Malé Skále na Jablonecku zahájili Starostové pro Liberecký kraj. Představili padesátičlennou kandidátku pro krajské volby v Libereckém kraji, kterou znovu povede současný hejtman Martin Půta, a také dva kandidáty do Senátu. V obvodu 35 na Jablonecku bude kandidovat starostka Semil Lena Mlejnková. V obvodu 38 na Mladoboleslavsku, kam patří i 16 obcí Turnovska, se o místo v Senátu uchází bývalý starosta Mnichova Hradiště, poslanec Ondřej Lochman (STAN).

„Rádi bychom ve volbách uspěli, za úspěch budeme považovat vítězství ideálně s větším procentuálním podílem než v minulých volbách. Naším cílem je pokračovat v dobré správě kraje, dál ho rozvíjet, rozvíjet další projekty, které jsme v těch minulých čtyřech letech začali, ať už to je Crystal Valley (Křišťálové údolí), Liberecký kraj sobě, podpora inovací. Samozřejmě chceme dokončit důležité infrastrukturní projekty, jako je krajská nemocnice a víc investovat do středních škol, jako do nástroje, kterým můžeme ovlivnit budoucnost kraje a to, jak se budou děti v našem kraji vzdělávat," řekl Půta.

Starostové pro Liberecký kraj poslední troje krajské volby vyhráli, v roce 2020 jim hlas dalo 38,57 procenta voličů a získali 22 mandátů ze 45 v krajském zastupitelstvu. Druhé skončilo ANO, jež má deset křesel, Piráti a ODS mají po pěti. Do zastupitelstva se dostala ještě SPD, získala tři mandáty. Kraji vládne koalice Starostů, Pirátů a ODS, s pohodlnou většinou 32 hlasů. ANO a SPD zůstaly v opozici. I v případě, že by tentokrát získali nadpoloviční většinu v zastupitelstvu, nechtějí Starostové vládnout sami. „Rádi bychom pokračovali v současné koalici," dodal hejtman.

Do kampaně plánují dát Starostové kolem sedmi milionů korun. Bude podle Půty hlavně kontaktní. „V tomto týdnu jsme vylepili nějakou malou část billboardů, která má upozorňovat na to, že už za 97 dní od dnešního dne budou krajské volby," poznamenal. Přes prázdniny se chtějí Starostové s lidmi potkávat na nejrůznějších akcích a představovat méně známé turistické cíle v kraji. Ostrou kampaň plánují podle Půty odstartovat na konci letních prázdnin, kdy představí i konkrétní témata volebního programu.

Kandidátka do Senátu na Jablonecku Lena Mlejnková je od roku 2015 s malou přestávkou starostkou města, v této funkci je připravena pokračovat i v případě zvolení do Senátu. „Chtěla bych, pokud se stanu senátorkou, dostarostovat jako neuvolněná, protože v Semilech jsou velké projekty, které bych ráda dokončila a vím, po vzoru Michaela Canova (senátor a starosta Chrastavy), že to lze skloubit časově i pracovně. V krajském zastupitelstvu bych chtěla být pouze řadovým členem," řekla Mlejnková, která je zároveň šestkou krajské kandidátky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Starostové pro LK

Štítky ČR, volby, strany, senát, kraje, Starostové pro Liberecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarmila Mejstříková

To si dělají legraci? Jeden stále chodí k soudu a už se ví, že úplatek vzal a druhá za co.vi.du nechala vyhodit ředitele Straku se zastával dětí.

Středa, 19. června 2024, 06:21Odpovědět

Starostové pro Liberecký kraj představili kandidáty do zastupitelstva i Senátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.