Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Sociální demokraty povede do voleb v Libereckém kraji bývalý primář Jan Mečl

Sociální demokraty (SOCDEM) povede do voleb v Libereckém kraji bývalý primář a krajský předseda Jan Mečl. V roce 2020 strana v krajských volbách propadla, když jí hlas dalo jen 2,16 procenta voličů. V letech 2008 až 2012 přitom sociální demokraté v Libereckém kraji vládli, od té doby ale podpora voličů s každými volbami klesala. Volby do krajského zastupitelstva se uskuteční 20. a 21. září.

„Po 23 letech jsem skončil ve vedoucí funkci primáře a myslím si, že jsem také dostatečně vybavený zkušenostmi v politice, kde jsem aktivní od roku 2014. Proto jsem přijal přetěžký úkol – vrátit Sociální demokracii do zastupitelstva kraje. Hlavními tématy pro náš kraj jsou nedostatek praktických lékařů a zubařů a také často neúměrně dlouhé objednací doby na vyšetření. To má přímý vliv na zdravotní stav obyvatelstva a musí se to rychle vyřešit," uvedl Mečl.

Dalším tématem, kterému se chtějí podle Mečla sociální demokraté věnovat, je v kraji stav silnic, způsob jejich oprav, uzavírky, ale i dostupnost autobusové a vlakové dopravy v menších obcích. „A to včetně cen, které jsou pro mnoho lidí stále významnou finanční zátěží. Nezapomínáme také na bezpečí občanů, svět se totiž mění a my musíme být připraveni," dodal lídr kandidátky SOCDEM v Libereckém kraji.

Na kandidátce SOCDEM najdou podle Mečla voliči zkušené politiky, ale také nové mladé tváře. Kandidáty chce strana postupně představit. Kampaň s hlavním heslem "Dokážeme to!" plánují sociální demokraté rozběhnout od začátku prázdnin. „Sociální demokracie je pevně ukotvená levicová politická strana s více než 140letou tradicí a máme jasný plán, jak náš kraj i zemi rozvíjet pro slušný život," dodal Mečl.

Před čtyřmi lety vedl kandidátku sociální demokracie, tehdy ještě pod značkou ČSSD, do voleb v Libereckém kraji Josef Jadrný, Mečl byl dvojkou. Volby tehdy vyhráli Starostové pro Liberecký kraj, když jim hlas dalo 38,57 procenta voličů a získali 22 mandátů ze 45 v krajském zastupitelstvu. Druhé skončilo ANO, jež má deset křesel, Piráti a ODS mají po pěti. Do zastupitelstva se dostala ještě SPD, získala tři mandáty. Kraji vládne koalice Starostů, Pirátů a ODS, s pohodlnou většinou 32 hlasů. ANO a SPD zůstaly v opozici. Kromě sociálních demokratů tehdy propadli i komunisté.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Mečl

Štítky ČR, volby, SOCDEM, kraje, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Vokos

Wir schaffen das?? Nápaditější hesle vás napadlo?

Neděle, 23. června 2024, 10:28Odpovědět

Jan Mayer

Tenhle chudák fakt Socany nezachrání

Sobota, 22. června 2024, 12:37Odpovědět

Sociální demokraty povede do voleb v Libereckém kraji bývalý primář Jan Mečl  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.